Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3281 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2021 - 10:43

Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk Kuraklık Kapsamına Alındı

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk Kuraklık Kapsamına

 

 

Ülkemizde 2021 yılı içerinde iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış sebebiyle oluşan kuraklıktan zarar gören çiftçilerin zararları karşılanacak.

Devlet, aşırı kuraklığın tarımsal üretimi ve çiftçiyi olumsuz etkilemesi üzerine harekete geçti. Bu kapsamda verim kaybı yaşayan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından doğrudan gelir desteği ödemesi yapılacağı bildirildi. Ancak, Giresun ili geneline yağan yağmur miktarı ile birlikte değerlendirme yapıldığından kuraklık kapsamına alınmayan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde çiftçiler kuraklıktan olumsuz etkilendikleri için bu karar tepkilere neden olmuştu.

Yapılan girişimler sonucunda Giresun’dan bağımsız olarak, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri 01.09.2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile kuraklık kapsamında yer alan iller arasına alınmıştır.

Dönüm başı ortalama ℅70 dolaylarında bir kuraklık zararı temin edilecek ilçemizde, çiftçiler yaklaşık 8 Milyon gelir kaybı desteği almaya hak kazanacaklardır.

Şebinkarahisar’la birlikte Alucra ve Çamoluk ilçelerinin de bu kapsamda değerlendirilerek çiftçilerin bu mağduriyetini karşılamak amacıyla ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak.

2021 Kuraklık Desteği Kimlere Verilecek, Şartlar Neler?

2021 Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete ’de yayımlanan karara göre, kayıtlı üretim alanlarında yetiştirdikleri ürünlerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından doğrudan gelir desteği ödemesi yapılacak.

Bir defaya mahsus olarak yapılacak ödemeler, Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Destekten yararlanacakların, Çiftçi Kayıt Sistemi içinde bulunmaları ve arpa, buğday, nohut, mercimek, yulaf ve çavdar ürünlerini ekmiş olmaları gerekiyor.

Şebinkarahisar AK Parti İlçe Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alınan kararla ilgili teşekkür ederek şöyle dedi.” İlçemizle birlikte Alucra ve Çamoluk ilçelerimizin de bu kapsamda değerlendirilmesi sürecinde; desteklerini esirgemeyen ve çiftçilerimizin bu mağduriyetini karşılayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın.Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye, Giresun Milletvekillerimiz Cemal Öztürk, Kadir Aydın , Sabri Öztürk , Tarım il ve İlçe Müdürlüklerimize, İlçe Ziraat odası başkanımıza teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir