Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8762 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2016 - 18:05

Giresun Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı yapıldı

Büyüt
Küçült
Giresun Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı

Giresun Yatırım, Destek ve Tanıtım Strateji Çalıştayı, Vali Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nunda gerçekleştirildi.

Yatırım destek ve tanıtım stratejisi; ildeki tüm ilgili kurum ve kuruluşları aynı vizyon etrafında bir araya getirerek kurumlar arası etkileşim ve işbirliğini geliştirmeyi, kısa ve orta vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemeyi ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşanılan sorunlara çözümler üretebilmeyi amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Giresun Valiliği himayesinde Vali Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında Giresun TSO binasında, ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasında öne çıkan sektörler ve ilin yatırım destek ve tanıtımı konusunda yaşadığı sorun alanlarını tespit etmek amacıyla yatırımcılara hizmet sunan kamu kurumları, oda ve borsalar ile organize sanayi bölgesi gibi kurumların katılımı ile 6 Aralık Salı günü saat 10.00 da bir çalıştay gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Barış Demirtaş açılış konuşmasında; 81 ilde yatırım destek ve tanıtım stratejisinin hazırlandığına dikkat çekerek, yaklaşık 2 aydır üzerinde çalışılan rapor taslağın ilgili paydaşlara gönderildiğini özellikle eylem planı kısmına katkı sunulmasının beklendiğini ve 2023 Bölge Planı ile uyumlu bir hedef ve eylemlerin belirleneceğinin altını çizerek “Bu toplantıda yatırımın önündeki temel sorunlar neler, nasıl aşılabilir ve hangi sektörleri ön plana çıkarıp hangi hedef gruplarına yönelik nasıl tanıtımlar yapabileceğine yönelik eylem planı ortaya koyacağız" dedi.

Çalıştay kapsamında mevcut durum, sorun alanları ve eylem planı sunumunu yapan DOKA İl Koordinatörü Murat Aladağ ise, yatırım destek ve tanıtım stratejisinin DOKA Yönetim Kurulu'na onaylanacağını  bu nedenle resmi belge niteliğinde olduğunu belirterek, çalışmanın Ajansın değil ilin yatırım destek stratejisi ve eylem planı olacağını bu nedenle önem arz ettiğini ifade etti.

Aladağ, bu eylem planının Ajansın Giresun ilinde faaliyet gösteren, görevleri yatırımcılara yol göstermek ve illerin yatırım ortamlarının iyileşmesine katkıda bulunmak olan yatırım destek ofislerinin çalışmalarına da ışık tutacağını vurguladı.

Çalıştaya; Giresun Defterdarlığı, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü, Giresun Turizm Altyapı Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Giresun İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü, Giresun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Giresun Ticaret Borsası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yetkilileri katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir