Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9423 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2013 - 11:09

Emniyetten ''RADAR'' Uyarısı

Büyüt
Küçült
Emniyetten RADAR
İl Emniyet Müdürlüğü Radar Tabelalarının kalktığı ile ilgili yayınladığı yazılı bülten;

Ülkemizin kanayan yarası haline gelen trafik kazaları ile ilgili olarak yapılan araştırma neticesinde; 2013 yılı Ocak ve Şubat aylarında hız ve hıza bağlı olarak ihlal edilen trafik kuralları sonucu meydana gelen trafik kazalarının toplam trafik kazaları içerisindeki payının %47,6 olduğu tespit edilmiştir.

Özellikle Şehirlerarası ve şehir içi yollarda sürücülerin araçları ile aşırı hızla seyir halinde bulunduğu esnada, araç üzerindeki hâkimiyet performansını olumsuz yönde etkilediği düşüncesinden hareketle,

Sürücülerin hata yapma riskleri arttığından, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile sonuçlanan kazalara sebebiyet verilmemesi konusunda İçişleri Bakanlığımızca hız kontrolü ve denetimleri ile ilgili tüm illerimizi kapsayan bir takım tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda; illerimizde özellikle trafiği daha da güvenli kılmak adına başta radar uygulamaları, emniyet kemeri ve alkol denetimlerine ağırlık verilecek olup, bundan sonra yapılacak olan radar uygulamalarında sürücüleri uyarıcı “RADAR” tabelası konulmadan radarla hız denetimlerine gece ve gündüz olmak üzere hem seyir halinde, hem de sabit olarak tüm şehir içi ve şehirlerarası yollarımızda aralıksız devam edilecektir.

Şehir içi emniyet kemeri kullanım oranımız %10 civarında olup, bu oranın yükseltilmesi için uygulamaların yanında projelerimiz dahilinde bilgilendirme faaliyetlerimiz de devam etmektedir.

Özellikle vatandaşlarımızın başta kendi can güvenliklerinin yanı sıra cezai müeyyide ile karşılaşmamaları için “RADAR” uygulamalarında uyarı tabelalarının konulmayacağını bilmeleri, yine kaza anında araç içerisinde yaralanma riskini %50 oranında azaltan emniyet kemeri kullanımının alışkanlık hale getirilmesi önem arz etmektedir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir