Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7741 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2021 - 10:42

Giresun’da İlk 5 Ayda 237 Bin 661 Hayvan Aşılandı

Büyüt
Küçült
Giresun’da İlk 5 Ayda 237 Bin 661 Hayvan

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamayan konulan “2021 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı” kapsamında; ilimiz genelinde hayvan hastalıklarına karşı koruyucu maksatla yürütülen aşılama çalışmalarında, 2021 yılının ilk 5 ayında 237 bin 661 baş muhtelif hayvan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli veteriner sağlık personelleri tarafından aşılanmıştır.

2021 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programının ilk 5 ayında ilimizde; 106 bin 41 baş sığır cinsi hayvana şap aşısı, 101 bin 7 baş sığır cinsi hayvana sığırların nodüler ekzantemi (LSD) aşısı, 5 bin 337 baş sığır cinsi ve 4 bin 534 baş koyun keçi türü hayvana brusella aşısı, 10 bin 296 baş koyun keçi türü hayvana çiçek aşısı, 8 bin 450 baş koyun keçi türü hayvana veba (PPR) aşısı ve bin 996 kedi ve köpeğe kuduz aşısı olmak üzere toplamda 237 bin 661 baş muhtelif hayvana aşı uygulaması yapılmıştır.

Aşılama çalışmalarının yanı sıra toplamda 357 bin 184 baş muhtelif hayvan da sağlık taramasından geçirilmiştir. İlimiz genelinde yürütülen koruyucu aşılama çalışmalarıyla eş zamanlı olarak küpeleme ve işletmelerde bulunan hayvanların güncelleme çalışmalarına da aralıksız devam edilmektedir.

Hastalıklarla mücadele etmenin en etkin yöntemi olan aşılar sayesinde, ilimiz ve ülke ekonomisinde ciddi kayıplara yol açabilecek şap ve LSD gibi birçok hastalığın önlenmesinin yanı sıra hayvanlardan insanlara bulaşabilen (zoonoz) kuduz ve brucella gibi bir dizi hastalıkların da önüne geçilmektedir. Hayvan sağlığının güvence altına alınamadığı bir ortamda, insan sağlığını korumak ve gıda güvenilirliğini temin etmek mümkün olmayacaktır. Bu sebeple tüm dünyada görülen Koronavirüs salgınında bile veteriner hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi gerekmekte olup, mücadele programı kapsamında; İl/İlçe Müdürlüklerimizde çalışan veteriner sağlık personelleri tarafından yıl boyunca koruyucu aşılama çalışmalarına devam edilecektir

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir