Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13364 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2018 - 18:23

Teknoloji bağımlılığı tehlikeli

Büyüt
Küçült
Teknoloji bağımlılığı

GİMEV’in sabah kahvaltısına konuk olan Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu çağımızın hastalığına dikkat çekti:
Teknoloji bağımlılığı tehlikeli
Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Vakfı (GİMEV) çağımızın hastalığı olan Teknoloji Bağımlılığını masaya yatırdı.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu uzmanlık alanı olan bağımlılık üzerine önemli bir sunum gerçekleştirdi.
Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sunuma GİMEV yönetimi, üyeleriyle birlikte mezun ve mensupları katıldı.
GİMEV’in geleneksel sabah kahvaltılarının Nisan ayı konuğu ve konuşmacı olan Prof. Dr. Balcıoğlu yaptığı sunumda dikkat çekici konulara değindi. Balcıoğlu, Uyuşturucu, sigara, alkol gibi bağımlı rahatsızların yerine çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığını da ekleyerek zaman zaman tehlikeli boyutlarının var olduğunu anlatarak örneklemeler yaptı.
Bağımlılığın çeşitleri hakkında genel bir değerlendirme yapan Prof. Balcıoğlu’nun verdiği her örnek yaşamımızın her bölümünü yakından ilgilendiriyordu. Geleceğimiz olan gençler ve çocuklar üzerine dikkat çekici bilgiler aktaran Balcıoğlu, çocuklarımıza bu anlam sahip çıkılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Konuşmasına bağımlılığın her seferinde kılıf değiştirdiğini belirterek sözlerine başlayan İstanbul Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, “Her sigara içen uyuşturucu kullanmaz ama her uyuşturucu kullanan sigara içer, günümüzde bağımlılık şekil değiştirdi. Bağımlılık biyolojik bir olaydır. Tedavi gerektiren bir durumdur. Siyasetle ile birlikte koltukta bile bağımlılık var. Rahmetli Özal’ın sık sık seçim yapması bile darbeleri önlemektir. Seçimlerin sık sık yapılmasından kim rahatsız olur? Darbeciler.” Dedi.
“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI TEHLİKELİ”
Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, teknoloji bağımlılığın dikkat çekici boyutlarına değindi ve “Anlattığım teknoloji bağımlılığı tehlikeli. Çocuklarımızın sürekli bilgisayar başında olması bağımlılık yaratıyor. Bağımlılık belertişi de şudur. Teknolojisiyle işimizi yapamıyorsak, cep telefonunumuz cebimizde yoksa huzursuzluk yaratıyorsa burada bağımlılık başlıyor demektir.” Diye uyarıda bulundu.
Prof. Balcıoğlu; “İnternete bağımlı çocuklar öylesine bağımlı hale geliyor ki derslerinde başarısız olmaya başlayınca bağımlılık oluyor demektir. Bu bedensel rahatsızlıkta veriyor. Rahatsızlık gözde başlayınca uykusuzluk baş gösteriyor, yorgunluk ve uyumak bile bağımlı hale geliyor. Kalpte sıkıntılar oluşuyor. O zaman bir uzmana gitmek gerekiyor. Beyinle ilgili rahatsızlık için beyin uzmanına, diyabet eksikliği, hiperaktiflik söz konusu ise hekime danışmak gerekiyor.” Açıklamasında bulundu.
“BAĞIMLILIĞIN ÇARESİ SPOR”
Konuşmasında bağımlılığın önlenmesinde sporun önemine değindi ve “Her türlü bağımlılığın önlenmesinde spor çok önemlidir. Çocuğa hitap ederken kullanırken dil önemli. Bunun yanında bazı huylarımız kişilikle alakalı. Kimlik ve kişilikte de çok önemli” diye vurgu yaptı.
“KİŞİLİK BOZKLUĞU OLANLAR BAĞIMLILIĞA YATKIN OLUYOR”
Prof. Balcıoğlu sunumu esnasında kişilik bozukluğuna değinirken “Kişilik bozukluğu olanlar bağımlığa daha yatkın olurlar. Kişilik bozukluğu şiddete yakın oluyor. Çocuklar internet ve cep telefonunu ile sürekli ilgili ise bunun adı bağımlılıktır.”
“BİR MİLLETİN ULUSAL DEVLET OLABİLMESİ 300 SENEYİ GEREKTİRİR”
İnsanların gelişmesinde kültürlerin önemine de değinen Prof. Balcıoğlu “Bir milletin ulusal devlet olabilmeleri için 300 sene geçmesi lazım. Emparyalist devletler bizim üstün zekalı çocuklarımızı alıyor, yetiştiriyor.  Parçalanmış ailelerin çocuklarını ise bağımlığa alıştırıyor. Bir çocuk ne kadar küçük ise alışkanlıkları da o yaşlarda başlıyor. 24 ayda bir çocuğun alışkanlığı belirtilerini veriyor” söyleminde bulundu.
“EMPATİ DOĞUŞTAN GELEN BİR YETENEKTİR”
Kişilik bozukluğu denilen bir kavrama özellikle dikkat çeken Prof. Balcıoğlu, mesela empati doğuştan gelen bir yetenektir.. Kişilik bozukluğu olanların empati yeteneği yoktur. Madde bağımlılıkları bu kişilik bozuklukları olanlardan çıkar.” tanımlamasını yaptıktan sonra teknoloji ve internet bağımlılığı içerik itibari ile problem haline gelmiştir. Ülkemizde internet bağımlılığı fazla. Teknolojik bir bağımlılıktır. Sosyal medya bağımlılığı görevimizi engelliyorsa hastalık haline gelmiş demektir” uyarısını yaptı.
Konferans karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir