Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9880 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2012 - 18:14

İşyerlerine Bedava Sağlık ve Güvenlik Hizmeti Geliyor

Büyüt
Küçült
İşyerlerine Bedava Sağlık ve Güvenlik Hizmeti
Emekli İş Müfettişi Mehmet Ali Metinyurt ''iş sağlığı ve güvenliği yasası söylenenin aksine işyerlerine yük değil bedava sağlık ve güvenlik hizmeti getiriyor'' dedi.

İşyerlerine Bedava Sağlık ve Güvenlik Hizmeti Geliyor

 Emekli İş Müfettişi Mehmet Ali Metinyurt ''iş sağlığı ve güvenliği yasası söylenenin aksine işyerlerine yük değil bedava sağlık ve güvenlik hizmeti getiriyor'' dedi.


 Müstakil Sanayici ve İş Adamalar Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu tarafından organize edilen ve genel merkez Eğitim ve Konferans Salonunda yapılan toplantıya sektör işveren ve çalışanları ile iş güvenliği uzmanları, insan kaynakları yöneticileri büyük ilgi gösterdi.

 MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Yücel Taşkın’ın hoş geldin konuşması ile başlayan seminerde Haziran ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak yılbaşında yürürlüğe girecek olan 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası tüm taraflarca masaya yatırılarak incelendi. Taşkın konuşmasında vergi ve sigorta primlerinin işverenler üzerinde büyük bir yük olduğunu belirterek iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin ödenen primlerden oluşacak bir fon ile karşılanmasını istedi. Taşkın yapılan eğitimin yararlı olması dileğiyle geldiği için hem Metinyurt’a hem de dinleyicilere teşekkür etti.

 Emekli İş Müfettişi Mehmet Ali Metinyurt “piyasada bazıları iş sağlığı ve güvenliği kanunu, apartmanlara ve işyerlerine ağır yükler getiriyor; apartman yöneticileri ve iş adamları bunun altından kalkamaz gibi sözlerle korku yayıyorlar. Aksine kanun işyerlerine bedava sağlık ve güvenlik hizmeti getiriyor” dedi. Metinyurt devamla “bazıları ya okuduğunu anlamıyor ya da anlamak istemiyorlar. 35 yıllık meslek hayatımda gördüğüm en anlaşılabilir ve uygulanabilir bir yasa ile karşı karşıyayız. İlkokul beşi bitiren herkes bu yasanın ne demek istediğini anlar. Ama bazıları sansasyon yapmak için apartman yöneticileri hem doktor hem de iş güvenliği uzmanı çalıştıracak; kimse bunun altından kalkamaz diyorlar. Oysa yasada 1-9 kişi çalıştıracak işyerlerinin giderlerini devlet ödeyecek diyor. 10-499 işçi çalıştıran işyerleri de bu hizmeti satın alabilecek. 500 ve daha yukarısı ise bünyelerinde doktor ve iş güvenliği çalıştıracak. Bunda şaşılacak bir şey yok” dedi.

 Konuşmasına meslek hayatında karşılaştığı ilginç olaylarla renk katan Metinyurt “bu yasa 50 ve daha fazla işçi çalıştıranlar yönünden yılbaşında yürürlüğe giriyor. Küçük işyerleri açısından ise Haziran 2013 ve Haziran 2014 yıllarında yürürlüğe girecek. Bu zaman zarfında aksaklıklar ve eksiklikler tespit edilerek giderilir. Ama artık sadece işçilerin çalıştığı tehlikeli işyerleri değil her türlü çalışanın çalıştığı her işyeri kanun kapsamına alınmıştır. 2013 veya 2014’te uygulama başlayacak diye kimse rehavete kapılmasın ne yapmaları gerektiğini şimdiden araştırsınlar” dedi.

 Seminer sorulan sorular ve konuşmacı  Mehmet Ali Metinyurt’a plaket takdimi ile sona erdi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir