Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7346 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2017 - 16:59

Sayın Valimizin Basın Bayramı Mesajı

Büyüt
Küçült
Sayın Valimizin Basın Bayramı

 

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 24 Temmuz  “Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Sarıfakıoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihini her yıl ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktayız.

Demokratik yönetim anlayışı içerisinde önemli bir yere sahip olan basın; vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanmasında, kamunun ve özel sektörün çalışmalarının topluma aktarılmasında, toplumun istek ve şikâyetlerinin gerek kamusal alanda gerekse özel sektörde, ilgili mercilere ulaşması noktasında köprü vazifesi görerek çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmektedir.

Modern dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak kabul edilen ifade özgürlüğü, haber alma ve haber yayma hakkı gibi en temel insan haklarını kullanma aracı olarak kabul edilen basının bu görevini yürütürken hiçbir etki altında kalmadan objektif ve tarafsız olarak, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygı çerçevesinde, özel hayatın gizliliğine ve aile mahremiyetine dikkat edilerek bu görevini ifa edebilmesi önem arz etmektedir.

Basının haber alma, haber yayma gibi görevlerinin yanında; vatanın birliğine ve bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, temel hak ve hürriyetlere yapılan saldırılara karşı da ne kadar önemli bir görev üstlendiğini 15 Temmuz 2016 gecesi hep birlikte şahit olduk.

Kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşları da aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, ilimizin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlayacaktır.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli araçlarından biri olarak kabul edilen basının üzerindeki baskı ve sansürün kaldırılışının 109.Yıldönümünde tüm basın mensuplarımızın ‘Basın Bayramı’ kutlu olsun diyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir