Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9939 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   07 Mart 2013 - 10:49

Motorlu Taşıt Sahiplerine Eksoz Uyarısı

Büyüt
Küçült
Motorlu Taşıt Sahiplerine Eksoz
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü karayolu motorlu taşıt sahiplerini uyararak egzoz gazı emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmayan araç sahiplerine 842 TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü karayolu motorlu taşıt sahiplerini uyararak egzoz gazı emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmayan araç sahiplerine 842 TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Şehir merkezlerinde, ciddi hava kirliliğine neden olan motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılmasında emisyon ölçümleri büyük önem taşımaktadır.

Egzoz Gazı Emisyon Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda İlimizde,  İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, egzoz gazı emisyon ölçümü denetimleri belirli bir program dahilinde yapılmakta ve ölçümü yaptırmayan taşıtlar hakkında yasal işlem uygulanmaktadır. Taşıt sahiplerinin mağdur olmamaları için egzoz gazı emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmaları ve kendilerine verilecek ölçüm ruhsatlarını da araçlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 

 Trafikte seyreden motorlu taşıtlar için egzoz gazı emisyon ölçüm periyotları;
-Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
-Resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
-Diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
-On yaş sonunda tüm motorlu taşıtlar yılda bir,

Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise taşıtın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır.


İlimizde 6 adet Merkez İlçede, 1 adet Bulancak İlçesinde, 1 Adet Tirebolu İlçesinde ve   1 Adet Şebinkarahisar İlçesinde olmak üzere toplam 9 adet egzoz emisyon ölçüm yetki belgesi alan istasyon faaliyet göstermektedir. “ 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir