Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10846 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   04 Şubat 2013 - 12:11

Opr. Dr.Bahat Şiddet İçin Uyardı

Büyüt
Küçült
Opr. Dr.Bahat Şiddet İçin
Giresun ilinin yetiştirdiği önemli bilim adamlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Reşat Bahat sahibi olduğu hastanelerde bir iç genelge ile personeline hasta ve yakınlarından gelecek şiddet için uyardı.

Giresun ilinin yetiştirdiği  önemli bilim adamlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı  Opr. Dr. Reşat Bahat sahibi olduğu hastanelerde bir iç genelge ile personeline hasta ve yakınlarından gelecek şiddet için uyardı.

Aynı zamanda Özel Hastaneler Derneği (OSHAD) yönetim kurulu başkanı da olan Giresunlu hemşerimiz Opr.Dr. Reşat Bahat kardeşleri ile birlikte sahibi olduğu BAHAT Sağlık grubu hastanelerinde bir iç genelge ile hasta ve hasta yakınlarından çalışan personeline gelecek şiddet için uyarıda bulunduğunu genelgede mutlaka ilk yumruğu yiyin ama o yumruğu atanı hastanelik etmeden ardından da hastanede ücretsiz tedavi, hastaneden çıkarırsanız bu işten çıkarılma sebebiniz olur talimatı yayınladı.

GİMEV(Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun, Mensupları Vakfı) tarafından her ayın ilk Pazar sabahı kahvaltısının bu ayki konukları İstanbul ilinde faaliyet gösteren Kamu Hastaneleri 3. Bölge Genel Sekreteri-İstanbul İl Koordinatörü Hemşerimiz Giresun İmam Hatip Lisesi Mezunu Uzman Dr. Güven Bektemur ve Giresun Merkez Batlamalı Bahat Sağlık Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Özel Hastaneler Derneği Başkanı (OSHAD) Opr.Dr. Reşat Bahat oldu.

İstanbul Eyüp’te bulunan Vakıf genel merkezinde kahvaltılı olarak gerçekleşen toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Dokumacı, Vakıf Başkanı Ali Aydın, Giresun Sivil toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Dernekler Birliği Kurucu Başkanı Halil Kütük, Haberciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Bakar, Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Vatan Giresun İnternet Gazetesi Sahibi Nuri Yılmaz, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, vakıf üyeleri ve kalabalık bir topluluk izledi.

Giresun’un uzun yıllardır  hakim olduğu özel sağlık sektörüne kamu hastaneleri 3. Bölge Genel Sekreteri ve İstanbul İl Koordinatörü olarak atanan Uzman Dr. Güven Bektemur ile birde kamu alanında sağlanan hakimiyet hemşerilerimizi oldukça memnun etti.

Kamu Hastaneleri İstanbul İl   Koordinatörü Uzman Dr. Güven Bektemur kahvaltıya katılanlanlara hastaneler, kamu sağlığı ve Sağlık bakanlığının uyguladığı politikalar hakkında geniş bir sunum yaptı. Dr. Güven Bektemur sağlık alanında Türkiye’de son 10 yılda çok büyük bir atılım gerçekleştiğini kamu hastanelerinin bir süre önce tek çatı altında toplandığını, vatandaşların birinci basamaktan itibaren hastanelerde çok kaliteli bir hizmet aldığı hazırladığı grafikler ile katılımcılara anlattı. 
Her şeye rağmen ülkede sağlık alanında hala eksiklerin bulunduğunu bu eksiklerinde giderilebilmesi için geceli gündüzlü çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Uzman Dr. Güven Bektemur “ Giresun İmam Hatip Lisesi mezunu bir arkadaşınız olarak uzun yıllardır Sağlık Bakanlığında görev yaptım. Şuan üzerime aldığım sorumluluk çok daha özen isteyen nerede ise sosyal hayatımı tamamen bitiren bir görevi ifa ediyorum. Sağlık bu ülkede en önemli sorun olmaktan çıktı artık sağlıkta alınan hizmetin kalitesi tartışılıyor. Bizler vatandaşımıza en kaliteli hizmeti verebilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. “ dedi.

Daha sonra Özel Hastaneler Derneği Yönetim kurulu Başkanı ve Özel Bahat Hastaneleri Yönetim Kurlu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Reşat Bahat söz aldı.

Dr.Reşat Bahat “ Sabahın bu saatinde böylesine elit dinleyicilerin olduğu bir topluma hitap etme şansını bana tanıdığı için GİMEV’e teşekkür ediyorum. Değerli dostlar sizlerden önce geç kaldığım için özür diliyorum. Değerli meslektaşım kamu hastaneleri koordinatörü Dr. Güven Bektemur beyin yaptığı sunumu izleyemedim. Eğer aynı şeyleri söylemiş olursam lütfen beni affedin. Hasta ve hastalıklar uzun yıllardır doğumdan ölüme kadar herkes için çok önem arz etmiş ve hastalıklar ile mücadele her dönem ilerleyen bilim sayesinde farklı süreçlere girmiştir. 
Artık ülkemizde sağlık hem kamu hem de özel hastaneler sayesinde belli bir seviyeye gelmiştir. Özelikle son 10 yıldır mevcut iktidar döneminde sağlık kolay ulaşılabilir ve doktorlar buna uzmanlarda dahil 5-10 dakikalık kısa sayılacak sürelerde ulaşılabilir olmuştur. Evet değerli dostlar şimdi size birde kendi penceremizden bu kolay ulaşılabilir süreci anlatayım. Bundan 10 yıl öncesine gittiğimizde bizler özel sağlık sektörü temsilcileri olarak belli bir kesime hitap eden kuruluşlardık. Sonra 2005 yılında devlet ile anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmalar sonrası özel hastaneler ayrı bir kulvara girdi, ardı ardına farklı anlaşmalar ile hizmet çeşitliliğini artırdık. Ama her geçen gün çıta yükseldi artık rekabet sağlık sektörüne de girdi şimdi şimdi kamu hastaneleri ve özel hastaneler vatandaşlarımıza daha hizmet verebilmek için yarışıyor. Sağlık bu ülkede en önemli alan son yapılan TÜİK araştırmalarında sağlık bu ülkede konuşulan konular sıralamasında %73 ile ikinci Sayın başbakan çok akıllı bir politikacı bu alanda yaptığı çalışmalar ile belki bizleri çok zor durumda bıraktı ama vatandaşlarımızı bir çok Avrupa ülkesinden daha iyi sağlık hizmeti alır konuma getirdi. Girdiğim sırada kamu hastaneleri koordinatörü değerli meslektaşım Dr. Güven Bekdemir bir soruya cevap veriyordu. Sağlık çalışanlarına şiddet bende kendimce bir uygulamamı sizlere arz etmek isterim. Bizim sahibi olduğumuz ve yönettiğimiz hastanelerde bir süre önce bir uygulamaya geçtik. Bunu bir iç genelge ile bütün çalışanlarımıza tebliğ ettik. Bahat sağlık Grup’ta hasta ilk tokadı atma hakkına sahiptir, ama yediği tokattan sonra hastanemizde oluşturduğumuz bir birimle o tokadı atanı hastanelik edene kadar dövmeyen personeli işine de son verilir. Sonra aynı kişiyi hastanemizde tedavi ederek göndeririz üstelikte ücretsiz. Doktor ve Sağlık çalışanlarına uygulanan bu şiddetler şımarıklıktan başka bir şey değil.” Dedi.

Ethem Bakar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir