Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13436 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2018 - 12:40

Üretici Fiskobirli’e Sahip Çıkmalıdır

Büyüt
Küçült
Üretici Fiskobirli’e Sahip

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ülkenin en büyük markalarından biri olan Fiskobirlik’in eski başarılı günlerine dönmesi gerektiğinisöyledi.

Sabri Öztürk, Fiskobirlik’in 78. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Sabri Öztürk, geçmiş dönemlerde Fiskobirlik’i yönetme hususunda çok yanlış politikalar izlendiğini, bu süreçte Türkiye’nin çok önemli bir değeri olan Fiskobirlik markasının ciddi yaralar aldığını belirterek, son dönemlerde Fiskobirlik’in ciddi bir mücadele verdiğini, ürün çeşitliliğini arttırdığını kaydetti.

“Şimdi bütün bunlara rağmen bu kurum ayakta kalıyorsa bu mevcut yönetimdeki arkadaşların başarısıdır” diyen Öztürk, temennisinin Fiskobirlik’in eski günlerine dönmesi olduğunu, üreticisinin de desteğiyle bunun başarılacağını vurguladı.

Hükümetimiz on yıla yakın süredir fındık üreticilerine alan bazlı destek ödemesiyle desteklediğini her zaman fındık üreticisinin yanında olduğunu ifade etti. “ Bu yıl arz fazlası bir üretim olunca Tarım Bakanımızla görüşüp, fındıktaki olası bir ciddi fiyat düşüşü ile ilgili olarak önlem alınması gerektiğini anlattık. Sağolsun Sayın Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız gereğini yaptı. Piyasadan TMO eliyle 140 bin civarında ton arz fazlası fındık alındı. Fındığınserbest piyasada 10 liranın altına düşmemesi hedeflendi. Önümüzdeki süreçte rekoltene olur bilemiyorum ama hükümetimiz daima üreticimizin yanındadır. Bu süreçte Tarım Bakanımız birçok kuruluşumuzun fındık konusunda görüşünü aldığı gibi Fiskobirlik’in de görüşünü alarak bir politikayı belirledi.”

FINDIKTA SADECE SONUÇ ÜZERİNDEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL

“Biz fındık konuşulduğunda maalesef hep sonuç üzerinden tartışıyoruz. Hep fındığın fiyatı üzerinden taleplerimiz oluyor ve bir politika belirliyoruz” diyen Ak Parti Giresun milletvekili Öztürk, üreticinin cebine daha fazla para girmesinin kendilerinin de arzusu olduğunu, ancak sadece sonuç odaklı düşünülmemesi gerektiğini aktardı.

Fındıkla ilgili memnuniyetsizliğin en büyük nedenlerinden birisinin eskiye oranla maliyetlerinin artmış olması olduğunu kaydeden Sabri Öztürk, fındık üretiminde modern yöntemlere geçilmesinin elzem bir durum olduğunu ve bunun maliyetleri azaltacağını söyledi.

Bahçelerimizi gençleştirmekten tutun da verimliliği arttırmak için ne yapacağımızı konuşup, harekete geçmeliyiz. Bakınız bir dönüm fındık arazisinden 75-80 kg fındık alınıyor. Fındık üretimi modern tarım kurallarına göre yapıldığında 250-300 kg ürün alan yerler var” diyen Öztürk, bölgenin yapısı gereği bu rakamın 250-300’lerde olmasa bile 150 kilogram civarında olabileceğini vurguladı.

TÜKETİM HASTALIĞINA YAKALANMAMAK İÇİN ÜRETMELİYİZ

Tüm dünyanın üretmeme sadece tüketme hastalığına yakalandığını ve Türkiye’nin de maalesef bundan etkilendiğini ifade eden Sabri Öztürk, şimdilerde fındık eskiden farklı olarak fındık hasadı için bölge ve yurtdışından işçilerin geldiğini, insanlarımızın eskiden olduğu gibi bahçelerle maalesef bizzat ilgilenmemeye başladığını, bir çok insanın üretmediği sadece tükettiği ve hükümetten yüksek fiyat alarak sadece tüketici olarak hayatını sürdürmek istediği bir tarım politikasının sürdürülemeyeceğinin altını çizdi.

Sabri Öztürk sözlerini şöyle sonlandırdı :”Bizim tarım dahil hiçbir alanda üretimden vazgeçmemeliyiz. Bahçelerimize iyi bakmamız lazım. Bu konuda birilerini suçlamak doğru olmaz. Hepimizin toplum olarak bir eksiği var. O nedenle bakış açımızı da yeniden gözden geçirerek özellikle Ziraat Odalarının, Tarım Müdürlüklerinin üreticimizi çok iyi bilgilendirmesi, yönlendirmesi gerekir. Bu hem zihinsel hem de fiili dönüşümü sağlamamız lazım. Elbette en büyük üretici kuruluşu olarak Fiskobirlikde bu konularda çalışmalarını arttırmalıdır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir