Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5856 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Kasım 2016 - 19:48

Giresun Vakfı Türkiye’yi Konuştu

Büyüt
Küçült
Giresun Vakfı Türkiye’yi

Giresun Vakfı tarafından 20. si düzenlenen İstişare Toplantısında sadece Giresun değil Türkiye konuşuldu. 28 Kasım Pazartesi akşam Kartal Safi Espadon Rezidansta düzenlenen Giresun Vakfı 20. İstişare Toplantısına İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu’nun yanı sıra İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Ahmet İncekara’da katıldı.

Ev sahipliğini İş adamı Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Safi’nin yapmış olduğu İstişare Toplantısında açılış konuşmasını yapan Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı konukları selamlayarak bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal konular hakkında hem Giresun’la ilgili hem de Türkiye ve dünya üzerinde ki gelişmelerin analizleri için gündemi oluşturan konular hakkında katılımcı üyelere açıklamalarda bulundu.

Giresun dışında ki Giresun nüfusunun önemli bir sayıya ulaşmasına rağmen gerek siyasi arenada gerekse ekonomik alanda bölgeye yapılacak olan yatırımlar açısından henüz belirleyici bir güç oluşturmadığının altını çizen Başkan Dokumacı, siyasi partilerde yer alan Giresunlu Milletvekili ve Belediye Başkanlarının nüfusa oranla yeterli olmadığını belirtti. Başkan Dokumacı Giresun Vakfının tüm STK ve diğer kuruluşların üst çatısı olduğunu vurgulayarak Giresun Vakfının birleştirici bir güç ve gerek siyasette gerek toplumsal oluşumların her noktasında uzlaştırıcı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, Türkiye’de bürokrasi, siyaset, eğitim, sanat, ve iş dünyasında Giresun’un ihtiyaç duyulan potansiyele fazlası ile sahip olduğunun da altını çizen Başkan Dokumacı, daha güçlü bir lobi için Giresun Vakfını adres gösterdi.

20. İstişare Toplantısına katılan İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise yapmış olduğu konuşmasında sadece Giresun’la ilgili olarak değil tüm Türkiye’de Giresun eksenine bağlı olarak tüm kurum ve kuruluşların, STK ların yanında olmaya çalışarak mevcut yapının daha da kuvvetlenmesi ve artması için gayret gösterdiğini, hem bölge yatırımlarının hem de bölge insanının ekmek kapısını oluşturacak değişik altyapı hizmetlerinin daha güçlü bir siyasi güçle başarılabileceğini ve bu günkü meclis çatısı altında sadece kendi partimle değil değişik her kesimdem Milletvekili arkadaşlarla konuşarak sorunlara çare aradıklarını ifade etti.

Yakın zamanda ziyaret etmiş olduğu bölge gezilerinden Van’daki Küresin Aşiretinden de söz eden Turan burada ki ziyareti sırasında yaşamış olduğu gözlemlerini aktararak, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Giresun Vakfının birleştirici ve bütünleştirici önemli bir güç olduğunu da söyleyen Turan, siyasi arenada ki küskünlüklerin geride bırakılarak yeniden güçlü bir Giresun lobisine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Ahmet İncekara ise son günlerde yaşanan ekonomik gelişmelerin ve döviz artışının Türkiye ekonomisine etkilerini anlatarak, uluslararası piyasalarda yaşanılan gelişmelerden örnekler verdi. Döviz artışı neticesinde artık eskisi gibi yabancı sermayenin hemen piyasadan çıkamadığını, bekleme pozisyonu aldıklarını, ve sıcak para girişinin ise yine aynı şekilde çok ortaklı şirketlerin yapısında önemli bir değişiklik yaratmadığını ifade etti.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu ise Ekonomik gelişmeleri değerlendirirken, artık dünya ekonomilerinde yatırımcıların siyasi gelişmelerden fazlası ile etkilendiklerini belirterek, Türkiye’nin gelişen ekonomisiyle bölgesel güç olma yolunda ilerlemesinin belli bir şekilde önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Giresun Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Hakan Yılmaz ise günümüzde ihracaata dayalı üretimde bulunan işletmelerin fazla bir sorunu olmamakla beraber, sadece yurtiçine yönelik imalat yapan ve isdisham da bulunan işletmelerin ise maliyet fazlalıkları nedeniyle küçülmeye başladıklarının altını çizdi. Gelişmekte olan ekonomiye sahip ülkelerde, belli alanlarda ki teşviklerin yatırıma dönüşerek daha fazla üretimle o ülke ekonomisi için önemli bir iş gücü oluşturduğunu da belirten Yılmaz, bu konuda ki devlet teşviklerinin ekonomide sıkıntılı süreçte oldukça önemli bir etken olduğunu belirtti

20. Giresun Vakfı İstişare Toplantısının kapanış bölümünde söz alan konuşmacılardan sonra Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı katılımcılara teşekkür ederek, misafirperverliğinden dolayı Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Safi’ye, katılımlarından dolayı Milletvekili Hasan Turan’a, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu’na, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Ahmet İncekara’ya teşekkür ederek oturumu kapattı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir