Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15215 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Mart 2017 - 12:57

Sultan II. Mahmud Han'a 14 Mart Tıp Bayramı İçin Teşekürler.

Büyüt
Küçült
Sultan II.  Mahmud Hana 14 Mart Tıp Bayramı İçin

Osmanlı Partisi Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hilmi SOY  14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

SOY mesajın da Sağlıklı yaşam, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli beklentisidir. Hiç kuşkusuzdur ki bu anlamda doktorlarımız, fedakarlıkları ve meslek onurları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmede  ve sağlığına kavuşturmak adına önemli ve zor görev üstlenmişlerdir. Çünkü sağlıklı insan, mutlu insan demektir.Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Türk Hekimlerinin çalışma azmi tarih boyunca hiçbir zaman azalmamış aksine artarak Türkiye’nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir ''Ülkemizde her Mart ayının 14'ü "Tıp Bayramı" olarak kutlanır. Tıp alanındaki sorunlar tartışılır, yeni çözümler bulunmaya çalışılır, bu bilime katkısı olan herkes anılmaya çalışılır.

Peki neden 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır? Kısaca özetlemek isterim.30.Osmanlı padişahı II.Mahmud, saltanat dönemindeki bir çok soruna karşın son derece yenilikçi bir sultan olmasıyla tanınır. Bu yeniliklerinden biri de, Türk tarihi açısından ilk kabulen edilen, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'yi (Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane) kurdurmasıdır. Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhaneyi, ardından da 14 Mart 1827 tarihinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi açtıran II.Mahmud, Türk tarihindeki ilk tıp mektebinin açılmasını ve modern tıp eğitiminin başlamasını sağlamıştır.14 Mart tarihi, işte bu olay vesilesiyle Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Geniş ve son derece mühim olan Tıp biliminin tarihimize yansıyan tarafı hakkında küçük de olsa malumat sahibi olabilmemiz gerekmektedir. Bundan mütevellit bu küçük yazı blogda tarafımda yazılmış ve yayınlanmıştır.Bir nefes sıhhatin bile değerinin bilincinde olarak; hiçbir ayrım gözetmeden sağlıklı ve mutlu bir hayat sunmayı ilke edinen, güç koşullarda bile fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal meslekteki özverili çalışmalarından dolayı hepsini ayrı, ayrı tebrik ediyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir