Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9990 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   21 Eylül 2012 - 19:31

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Kuruldu!

Büyüt
Küçült
Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED)
Anlamdan yoksun olarak gelişen postmodern dünya yaşadığımız anlık olayların herhangi bir kontrolden geçmeden ve doğruluk sınırı gözetmeksizin bilgiyi kitlelere paylaşabilme olanağı sunmuştur.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Kuruldu!

Uluslararası Sosyal Medya Derneği

Anlık İletilerin Doğum Süreci

Anlamdan yoksun olarak geliÅŸen postmodern dünya yaÅŸadığımız anlık olayların herhangi bir kontrolden geçmeden ve doÄŸruluk sınırı gözetmeksizin bilgiyi kitlelere paylaÅŸabilme olanağı sunmuÅŸtur. Ãœnlü düşünür Jean Baudrillard, bütünsellikten kopuÅŸun ve anlamdan kayboluÅŸun sürecini şöyle ifade edecektir: “Artık yapılacak ÅŸey parçalarla oynamaktan ibarettir. Parçalarla oynamak iÅŸte bu postmoderndir.”

Bütünün parçalara ayrılması, anlık olaylarla ve anlık paylaşımlarla bütüne doÄŸru yol alınması, bir nevi matrix alemini inÅŸa edecek, bilgiyi herhangi bir araca yüklemeye gerek kalmadan paylaşıma açarak sosyal toplumun üyelerinin doÄŸuÅŸunu hızlandıracaktı. Sosyal toplumun üyeleri özellikle 2000′li yıllardan sonra varlık göstermeye ve üretmeye baÅŸladılar. 2000′li yılların başından itibaren ivme kazanan ve Web 2.0 teknolojisine geçiÅŸle beraber çeÅŸitli portallar ve chat odalarında buluÅŸan yeni sosyal toplumun üyeleri, birbirlerinden çok uzakta olsalar dahi karşılarındaki gerçek kiÅŸilerin simülasyonlarıyla vakit geçirmeye, oyun oynamaya, iletiÅŸime halinde olmaya ve anlık haberleÅŸmeye baÅŸladılar.

Web 2.0′ın geliÅŸimiyle birlikte belki de birçok kiÅŸinin tahmin edemeyeceÄŸi bir yola doÄŸru hızlıca yol alınmaya baÅŸlanmıştı. Rönesans ve Reform hareketlerinden sonra hareketlenen ve günümüze kadar sistemleÅŸen iletiÅŸim dünyasının kodları, tabiri caizse yeniden yazılmaya muhtaç kaldı. Özellikle sosyal medyanın da geliÅŸimiyle, tüm dünyada gazete ve matbu yayınların teknolojinin hızıyla paralel hareket etme zorunluluÄŸu doÄŸmuÅŸtu. Bilginin herhangi bir araca baÄŸlı kalmaksızın sosyal medya siteleriyle direkt online toplumun üyelerine ulaÅŸtırılabilmesi, gazetecilik ve habercilik mecralarının yeniden tanımlanmasını zorunlu kıldı. Fakat bir sorun ortaya çıkmıştı, bilginin doÄŸruluÄŸu nereden anlaşılacaktı?

Sanal mecrada kitleleri küresel anlamda bir araya getirebilme ve daha hızlı iletişim sağlayabilme olanakları bireysel kullanıcılara ciddi bir güç katacaktı. Ama paylaşılan onca bilginin doğruluk kriterinin hâlâ konuşulamaması ve tespit edilememesi ciddi bir sorun olarak karşımıza duruyordu.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED)

Teknoloji ve internetin hızlı ve etkileyici değişimini uluslararası boyutta takip edebilmek, sosyal medyanın gücünü kolektif, bağımsız ve açık sözlü tarzıyla kullanabilmek için Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) kuruldu. Henüz kuruluş aşamasında sosyal medya bilincine sahip kişi ve kurumlarca mercek altına alınan USMED, sosyal medyada etkin genç kurucularıyla geleceğin sosyal medya sahasını inşa etmeyi hedeflerken mevcut sosyal medya mecralarındaki çarpıklıkları da onarmayı planlıyor.

Uluslararası sahada sosyal medya, dijital medya ve mobil medya kullanıcısı olan şahıs ve kuruluşların temsil edileceği dernek, yapacağı faaliyetlerle sosyal toplulaşmanın da getireceği dayanışmayı alanında bir ilk olarak bilince dönüştürmeyi, sosyal sorumluluk projelerinin çoğaltılmasını ve yeni medya sahasını geliştirmeyi amaçlıyor.

Hem akademik hem bağımsız çalışma grupları oluÅŸturacak olan Uluslararası Sosyal Medya DerneÄŸi (USMED), üniversitelerde, çeÅŸitli kurum ve STK’larda düzenleyeceÄŸi ulusal ve uluslararası panellerle ve aktif çalışma gruplarıyla, geleceÄŸin çalışma ve üretme sahası olarak görülen sosyal medya alanında bir bilinç düzeyi oluÅŸturmayı hedef edinmiÅŸtir.

Sosyal medya alanında dayanışma ve yardımlaşmayı destekleyecek Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED), aynı zamanda yeni gelişen ve yapılandıran sosyal medya alanındaki hak ve özgürlüklerle ilgili anayasal kazanımlar sağlamak üzere raporlar hazırlayıp kamuoyuna sunacaktır.

Muhakkak ki sosyal mecralar, insanlara, bir kimlik, etiket sağlamaktadır. Bu durum geleneksel medyada olduğu gibi, sosyal medya da geçerlidir. Bu kimlik ona üstüne giydiği elbise ya da yaptığı iş kadar değer katmaktadır. İnsanların sosyal medyada düşüncelerinin gelişimini inceleyebileceğimiz yakın gelecek, bizlere sosyal medyada kişilerin varlığının ne kadar bilinçli olması gerektiğini de göstermektedir. Uluslararası Sosyal Medya Derneği, sosyal medyada ve internet dünyasında insanî bir zorunluluk ve vicdanî bakış açısını kaybetmeden bilinç oluşturmayı ve uluslararası platformda sosyal medyada teknik ve sosyal yönden öncü olmayı planlamaktadır.

Türkiye ve dünyada sosyal medya alanında yapılan çalışmaların kalitesinin yükseltilmesi gerektiÄŸinin altını çizen Uluslararası Sosyal Medya DerneÄŸi (USMED) Genel Sekreteri Salih Çaktı, amaçlarının Türkiye özelinden baÅŸlayarak tüm dünyada sosyal medya kazanımlarının artmasını, sosyal medya çalışanlarının teknik yönden desteklenmesi ve geliÅŸiminin saÄŸlanması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, sosyal medyanın diÄŸer iÅŸkollarıyla entegrasyonun baÅŸarılı bir ÅŸekilde planlanması ve USMED’i Türkiye’nin dünya çapında sembol sivil toplum kuruluÅŸlarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini ve sosyal medyaya emek veren, ilgi duyan, sosyal medya alanında çalışmalar yapmak isteyen kiÅŸi ve kuruluÅŸları USMED’e davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Giresun Bulancak Aydındere'li hemÅŸehrimiz Aydındere Haber Konsept danışmanı Said Ercan'ın da  yer aldığı kurucular ÅŸu isimlerden oluÅŸuyor

Kurucular

Said ERCAN Genel Başkan (Sosyal Medya Danışmanı)Yunus Emre TOZAL Genel Başkan Yardımcısı (Mühendis)Salih ÇAKTI Genel Sekreter (İş Geliştirme Uzmanı)Şener DAĞAŞAN Muhasip (Genel Yayın Yönetmeni)Taha SÜREN Kurucu Üye (Editör)Ömer BULUT Kurucu Üye (Sosyal Medya Danışmanı)Mertcan ERMİŞ Kurucu Üye (SEO Uzmanı)Kerem ABADİ Kurucu Üye (Editör)İsmail Hakkı YILDIZ Kurucu Üye (Öğretmen)İlhan KORKMAZ Kurucu Üye (Öğretim Görevlisi)Ahmet Taha BİLGİN Kurucu Üye (Grafik Tasarımcı)Muhammed Ümit ATEŞ Kurucu Üye (SEO Uzmanı)

DerneÄŸin Ä°letiÅŸim Adresleri;

Adres: Mimar Sinan Mah.Büyük Hamam Sk. UÄŸur Ä°ÅŸ Hanı No:9 Kat:3 Ãœsküdar – Ä°STANBUL

Web: www.usmed.org.tr

e-mail: info@usmed.org.tr

Facebook: www.facebook.com/usmedorgtr

Twitter: www.twitter.com/usmedorgtr

Usmed English: www.twitter.com/usmed_en

Usmed Espanol: www.twitter.com/usmed_es

Usmed Arabic: www.twitter.com/usmed_ar

Youtube: www.youtube.com/usmedorgtr




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir