Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 21412 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2017 - 00:04

Umre Ödüllü Bilgi Yarışması

Büyüt
Küçült
Umre Ödüllü Bilgi

Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşturan yarışma için başvuru süresinin bitmesine sayılı günler kaldı. Toplam 76 umre ödülünü kazanma fırsatı için son başvuru tarihi 19 Şubat.

Giresun Çotanak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İl Danışmanı Nihat Yayla, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek Ufka Yolculuk yarışmasında dereceye giren 76 kişinin umre seyahatiyle ödüllendirileceğini belirterek toplamda 27 bin TL para ödülü verileceğini Giresun’da düzenlenen yarışmada dereceye girenlere de il ödülleri takdim edileceğini ifade etti.

Giresun Çotanak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İl Danışmanı Nihat Yayla, 76 umre ödülü ayrıca yarışmaya katılanlar arasından 10 kişinin de çekilişle Umre Seyahati ya da belirlenen ülkelerden birine (Fas &İspanya, Bosna Hersek, Hindistan, Kudüs, Özbekistan, Endonezya, Balkanlar, Tunus, Ürdün, İran) 5 günlük dosta yolculuk seyahati kazanacağını bildirdi. Yayla ayrıca iPad Air ve iPad Mini ödüllerinin de sahiplerini bulacağını ifade ederek Ufka Yolculuk Yarışması’na tüm Giresunluların katılımını beklediklerini söyledi.

Ufka Yolculuk Yarışmalarına Giresun da ev sahipliği yapıyor. Giresun Çotanak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İl Danışmanı Nihat Yayla, Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü’nün temsilciliklerinin aracılığıyla yarışmanın tüm Türkiye’de gerçekleştiğini ifade etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın izinleri ve destekleri çerçevesinde yarışmanın düzenlendiğini belirten Yayla, Giresun’daki sorumluluğun dernekleri tarafından üstlenildiğini ifade ederek yarışmadaki asıl amacın insanların sahih ve güvenilir kaynaklara ulaşımını teşvik etmek olduğunu söyledi.

76 UMRE SEYAHATİ VE 27 BİN TL ÖDÜL

Yarışmaya www.ufkayolculuk.com internet adresi üzerinden ücretsiz kayıt olunabildiğini ifade eden Yayla, “Türkiye’de 81 ilde 811 ilçede düzenlenen yarışmamıza yüz binlerce kişi katılmaktadır. Gerek Türkiye dereceleri için, gerekse il dereceleri için, her kategoriye özel verdiğimiz ödüller ile katılımcıları teşvik etmekteyiz.

Yarışmaları internet üzerinden de gerçekleştiriyor, böylece mekândan bağımsız kılarak arzu eden herkese katılma imkânı sunuyoruz. Geçtiğimiz senelerde, yarışmaya 61 farklı ülkeden kayıt yapıldı.

Profesyonel ekibimiz tarafından hazırlanan sesli, yazılı ve video dersler ile katılımcıların sınava hazırlanmasına yardımcı olunmaktadır.

Her kategoride Türkiye çapında dereceye girenlere Umre ödülü veriliyor. Geçen sene düzenlemiş olduğumuz yarışmada, toplam 16 kişiye Umre ödülü verildi” dedi.

“Giresunlu hemşerilerimizi, Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşturan yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” diyen Yayla şunlara yer verdi, “Giresun’da da her kategorinin birincilerine 750 lira, ikincilere 500’er lira, üçüncülere ise 250’şer lira takdim edilecektir. Ayrıca ilk 10’a girecek adaylara da çeşitli hediyeler verilecektir.”

SINIRLARI AŞAN KATILIM

Yayla, yarışmaya Müslümanların yaşadığı dünya ülkelerinden de katılımın olduğunu ifade etti.

2011 yılında Kur’an-ı Kerim’i ve Meali’ni güzel okuma yarışması olarak başlayan sürecin 5’incisinin gerçekleştirildiğini belirten Yayla, “2012’de Ömer Nasuhi Bilmen Hoca’nın İlmihal yarışması, 2013 yılında sadece Kur’an-ı Kerim Meali yarışması yapıldı. 2014 yılında da Son Peygamber İdeal İnsan Hz. Muhammed’in (S.A.S) hayatı konulu bir yarışma düzenlendi. 2015 yılında hadis yarışması düzenlendi.

Bu yıl ki yarışmamızın konusu ise Kur’an-ı Kerim Meali. Herkesin Kur’an-ı Kerim’i okuması, okuyanların ise daha derinlemesine bilgi sahibi olması ve bilgisini sınaması için bu seneki konumuzu Kur’an-ı Kerim Meali olarak belirledik.

Yarışma A, B, C, D, E ve F kategorilerinde yapılıyor. A kategorisi 6-10 yaş arasını kapsıyor, kitap içerisinde bazı bölümler sadece o yaş grubuna hitap ediyor. B kategorisi 10-14 yaş arasını kapsıyor. C kategorisi ise 14-19 yaş aralığı olmak üzere daha çok lise ve üniversite öğrencilerini kapsıyor. D kategorisi de 19-30 yaş aralığını E kategorisi ise 30 yaş üstü yetişkinleri kapsıyor. F kategorisi ise ihtisas grubu, ilahiyat mezunları, imamlar ve din öğretmenlerini kapsarken, G kategorisi ise yarışmaya Türkçe dilinde online katılacakları kapsıyor” dedi.

GİRESUN’A ÖDÜL

Yarışmalara Giresunlulardan talep olduğunu ifade eden Yayla, “Geçtiğimiz senelerde bir öğrencimiz hem Giresun’da birinci oldu hem de Türkiye genelinde dereceye girdi. Annesiyle birlikte umre seyahati kazanmışlardı. Dernekte görevli arkadaşlarımızın çabalarıyla Giresun’da yarışmaya katılım oranlarını artırmaya çalışıyoruz. Yarışma kayıtları başladı. 19 Şubat’a kadar isteyenler kayıtlarını www.ufkayolculuk.com adresi üzerinden yaptırabilirler. İsteyenlere hem dernek merkezimizden hem de okullara gidilerek çalışma kitapları ulaştırılıyor. 26 Mart’ta da tüm Türkiye genelinde merkezi sistemle okullarda ve belirlenen merkezlerde yarışma gerçekleştirilecektir” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir