Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19793 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2016 - 02:01

AGD Giresun 11 İlçede Siyer-i Nebi Yarışması Düzenledi

Büyüt
Küçült
AGD Giresun 11 İlçede Siyer-i Nebi Yarışması
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) “Kaybedeni olmayan yarışma” sloganıyla Türkiye genelinde Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışması düzenledi. Yüzbinlerce öğrencinin yanı sıra aileleri de sınavın heyecanını yaşadı.  

Bu yıl 4.cüsü düzenlenen yarışmaya gençlerin ilgisi büyüktü. ‘Kaybedeni olmayan yarışma’ sloganı ile herkesin ilgisini çeken sınav Giresun'da da Eynesil'den Piraziz'e, Espiye’den Şebinkarahisar'a 11 farklı ilçede yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği yarışma vesilesi ile yüzbinlerce öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Uzmanı Mustafa Soykök’ün “İnsanlığın Saadeti İçin Hz. Muhammed (sas)” ve tercümesini Mustafa Nuhoğlu’nun yaptığı “Peygamberimizin Hayatı”  kitaplarını okudu.

Yarışma hakkında bilgi veren AGD Şube Başkanı Yüksel  "Amacımız, Kur'an-ı Kerim'de Yüce Allah'ın "üsvetün hasene (güzel örnek)" olarak gösterdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizi örnek alan bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de peygamberimizin iyi tanınması lazımdır. İyiyi ve güzeli yapmayı kendine amaç edinmiş teşkilatımız bu amaçla Siyer-i Nebi yarışması düzenlemiştir" diye konuştu.

"Ağaç yaş iken eğilir, gençlerimiz de bu çağlarında şekillenir" diyen Murat Yüksel "Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için bu yarışma çok önemlidir. Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin öğrencimizin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışmasının hedefi Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek almasıdır" dedi.

Günümüzde birçok problemin gençlerimizi madden ve manen tahrip ettiğini vurgulayan Başkan Yüksel "Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.v.) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Murat Yüksel “Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar” ilkesiyle çalıştıklarını "Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir" diye konuştu.

Yarışma sonuçlarının 31.12.2016'da www.efendimizinizinde.com sitesinden öğrenilebileceğini söyleyen murat Yüksel, yarışmada dereceye girenlere 31 Aralık 2016’da 19 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak "Mekke'nin Fethi" kutlamalarında çeşitli hediyelerin verileceğini, kutlamalara tüm halkımızın da davetli olduğunu hatırlattı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir