Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11412 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2017 - 17:42

Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular

Büyüt
Küçült
Almanyada Giresunu Yaşamak İçin Salona

Almanya'da Giresun'u Yaşamak İçin Salona Koştular

Almanya!nın Baden Wüttenberg Bölgesi Stuttgart yakınlarında faaliyetlerine devam eden Karadeniz Giresunlular Bw Derneği geleneksel dayanışma gecesini  Erdmannhausen Halle auf der Schray'da muhteşem bir katılım ile gerçekleştirdi.

Bu sene "Bir Şehri Yaşamak İçin Bir Gece Giresun" sloganı ile başta Giresunlular olmak üzere Karadeniz dostlarını bir araya toplayan Karadeniz Giresunlular Bw Derneği geleneksel gecesi Giresun'un ilk Ulusal Televizyonu olan Mavi Karadeniz Televizyonundan Almanya saati ile 22-24 arasında canlı olarak yayınlandı.

Gecenin sunumunu Türkiye'den gelerek Musa Ada yaptı, Gecede Serkan Özer, Erdoğan Erol, Hayati Daştan, Hakan Köntek, Güngör Coşkun ve Güler Öztürk sahne aldı.

Mavi Karadeniz Televizyonunda canlı olarak yayınlanan gecenin açılış Seremonisi muhteşem oldu, Musa Ada'nın hazırladığı bayraklar ile Türkiyem şov salonu dolduran binler ile ekranları başında programı izleyenleri adeta büyüledi. Bütün yönetim kurulu, kadın kolları sahnede yerlerini alırken gece Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden gelerek katılan misafir protokolde sahneye davet edildi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Karadeniz Giresunlular Bw Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öksüz " 2009 yılında gençlerimizin doğduğu topraklarda asi mile olmadan kendi kültürlerini tanımlarına katkı amacıyla kurduğumuz bu güzide sivil toplum kuruluşu tamda istediğimiz gibi Giresun kültürüne, folkloruna, yemek ve geleneklerine uygun işler yapıyor. Bu gece için 6 aydan itibaren çalışmalara başlıyoruz. Kiraz toplama ve Fasulye turşusu kurma hazırlıkları uzun süre önce başlamış oluyor. Bizleri bu gecede uzak ve yakından gelerek yalnız bırakmayan bütün mevkidaşım dernek başkanlarına ve onların değerli misafirlerine teşekkür ediyorum. herkese iyi eğlenceler diliyorum. Gecemizin Canlı olarak sizlere ulaşmasını sağlayan Mavi Karadeniz Televizyonuna'da ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Gecede bir birinden özel Giresun Yemekleri salonun dolduran katılımcıların beğenisine sunuldu. Gecede sahne alan sanatçılar salonu dolduran katılımcıları eğlendirebilmek için en güzel şarkı ve türkülerini okurken uzun horan halkaları gece boyunca kurulmaya devam etti. Giresun Karşılamasının en iyi icra sesi Güler Öztürk gece boyunca salonu yerine oturtmadı.

Gecede Hakan Köntek ve Hayati Daştan ilk defa sahne alırken Hayati Daştan'ın ilk Almanya sahnesi'de bu gecede gerçekleşti.

Almanya'da uzun yıllar unutulmayacak bu gecede ev sahibi Erdmannhausen belediye başkanı Frau Hanneman, Giresunlu Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Maraş ve beraberindeki heyet, Yurtdışında Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ve beraberinde bulunan yönetim kurulu arkadaşları, Avrupa Giresun Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çoban ve Beraberinde bulunan heyet, Schömberg Giresunlular Derneği Başkanı Mustafa Karakaş ve beraberinde bulunan yönetim kurulu, Kempten Giresunlular Derneği Yönetim kurulu Başkanı Erdal Pirdal ve beraberinde bulunan heyet, İstanbul Haberciler Derneği Başkanı Ethem Bakar ve eşi Ditib Feuerbach Yeni Cami Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çakır ve beraberinde bulunan heyet, Yaşan Genc, Fransa Cevat Kurt ve Halil Ceylan, Hollanda, Belçikadan gelen bütün misafirler en iyi şekilde ağırlandılar. Giresun yemeklerinden alabilmek için salonu dolduran misafirler bir biri ile yarıştılar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir