Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10535 kez okundu. | Kategori : Duyurular
Haberin Tarihi :   18 Kasım 2012 - 18:35

YBD Geleneksel 2. Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması

Büyüt
Küçült
YBD Geleneksel 2. Yerel Basın Oscar Ödül
Yerel Basın Birliği Derneği tarafından verilecek ödülün amacı, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel basının güçlenmesini sağlamaktır.

Yerel Basın Birliği Derneği Geleneksel 2. Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması Yerel Basın Birliği Derneği tarafından verilecek ödülün amacı, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel basının güçlenmesini sağlamaktır. 
 AMAÇ

Madde 1: Yerel Basın Birliği Derneği tarafından verilecek ödülün amacı, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel basının güçlenmesini sağlamaktır.

Madde 2: Bu amacı gerçekleştirmek için, yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi öngörülür.

KAPSAM

Madde 3: Yerel gazetecilik ödülü, yerel medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri kapsar. Değerlendirmede, bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınır. 

Ödüller,

1- En iyi Haber

2- En iyi Fotoğraf

3-  En iyi Sayfa düzeni

4-  En iyi Köşe yazısı

5- En iyi Röportaj

6- En iyi karikatür

7- En iyi İnternet Haber Portalı

Dallarında 1’er gazeteciye verilir.

BAŞVURU

Madde 4:  a)  Adaylar doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri; iletişim fakültelerinin bulunduğu yerlerde fakülteler adına öğretim üyeleri, yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebilir. Her aday 7 kategoride birer çalışma ile katılabilir veya önerilebilir. Aday gösterilen çalışmalar nedeniyle çalışma sayısı birden fazla olduğunda yarışmaya katılacak çalışmayla ilgili tercih hakkı çalışma sahibine bırakılır.

b)  Adayların T.C. vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması zorunludur.

c)  Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekmektedir. 

d)  Ders kitaplarında, master veya doktora çalışmalarında yayınlanmış veya başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle adaylar, eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu da başvuru yazılarında belirtmelidirler. Aksi takdirde, başka meslek örgütleri veya diğer kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş olması halinde yerel gazetecilik ödülünün geri alınması hakkı saklıdır. Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilemez. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefat eder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal varislerine verilir.

e)  Çalışmaların 01.01.2010 – 30.07.2012 tarihleri arasında yayınlanmış olması gereklidir.

f)  Çalışmalar, çalışma sahibinin nüfus cüzdanı örneği, ikametgâh adresi ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte, katılım formunu doldurarak YBBD merkezine en az 1 ay önceden göndermek zorundadır.

g) Çalışmalar sergilenmeye hazır çerçeve edilmiş halde dernek merkezine ulaştırılacaktır.

Yerel Basın Birliği Derneği, (Yerel Basın Oscar Ödülleri - 2012)

Büyükşehir Mahallesi A - 16 B - Blok Daire 1 Beylikdüzü / İstanbul Adresine 30 Eylül 2012 tarihine kadar 1’i asıl 3 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılmalı veya elden teslim edilmelidir.

h)  Gönderilen çalışmalar geri verilmez.

i)  İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılır.

ÖDÜLLER

Madde 5: Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere Yedi ( 7 ) dalda çeşitli ödüller verilecektir.


T.C.

Yerel Basın Birliği Derneği

2. OSCAR

ÖDÜL PROGRAMI

KATAGORİLER

1- En iyi Haber   

2- En iyi Fotoğraf

3-  En iyi Sayfa düzeni

4-  En iyi Köşe yazısı

5- En iyi Röportaj

6- En iyi karikatür

7- En iyi İnternet Sitesi

ÖDÜLLER – ilk 4 Dereceye girenlere verilecek

Laptop : 8 adet Samsung Np200a5y-s01tr I5-200a5y 4 Gb 500 Gb 1 Gb Vga, 15.6" FreedosFotoğraf Makinesi: CANON EOS 1100D + 18-55 MM DSLR DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİHarici harddisk: Western Digital My Book Essential 3TB WDBACW0030HBK Harddisk10 Adet Aypet: Apple iPad 64 GB Wi-Fi - APPLE İOS 5.1Sponsorlarımız, tüm katılımcılara Özel hediyeler verilecektir..

Toplam 28 Ödül + 10 adet jüri özel ödülü

Ve Özel Jüri Ödülleri

Ödül Töreni yemekli olacak

Tüm katılımcılara Katılım belgesi verilecek

Katkı sunanlara Plaket verilecek

Süpriz sanatçılar sahne alacak

Not: İstanbul Dışından geleceklere 1 gecelik konaklama yeri temin edilecektir…



Yerel Basın Birliği Derneği 

2. Yerel Basın Oscar Ödülü yarışması

 

Katılım Formu                ….. / ….. / 2012

Adı – Soyadı :………………………………………………………………………        

TC Kimlik no:……………………………………………………………………....

Doğum Tarihi ve Yeri:………………………………………………………….....

Medeni  Durumu:……………………………………….. Kan Grubu:…………………………………

Katıldığı Kurum:………………………………………………………………………………………….

Katıldığı kategori:………………………………………………………………………………………..

Çalıştığı Kurumda Görevi:………………………………………………………………………………..

İkametgah Adres:.............…………………………………..……………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………

GSM:………………………………………Ev: ……………………………………İş:………………………

e-mail:……………………………………………………………………………………………………………

Bu yarışmaya neden katılmak istiyorsunuz?:……………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………

 

Önemli Not:  Yarışmacıların, 18 yaşını doldurmuş olmaları ve bir medya kuruluşunda çalışıyor olmaları gerekmektedir.  Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaktır. Sergilenmeye layık görülen ve ödül almaya hak kazanan eserler YBBD Oscar Ödülleri Katalogu olarak basılacak eserde yer alacaktır. Katılımcılara sergileme ve katalog için telif ödenmeyecektir.

Yarışmaya katılmak için uygun gördüğünüz eserleriniz yarışma için 3 asıl nüsha halinde tarih ve logo içerikli olarak ve sergide yer almasını istediğiniz eserinizin nüshası  aslına uygun halde çerçevelenmiş haliyle 1 adet olmak üzere hasar görmeyecek şekilde paketlenip 1 adet başvuru formu ile birlikte aşağıdaki adrese kargoyla gönderilecek veya elden teslim edilecektir. Eserleriniz en geç …./…..2012 tarihine kadar tarafımıza ulaştırılmış olacaktır. Kargodaki kaybolma, gecikme ve hasardan Yerel Basın Birliği Derneği sorumlu değildir.  Bu Formdaki tüm bilgilerin doğruluğundan katılımcı sorumludur.

 

YBBD  Adres:     Büyükşehir Mahallesi     A-16 B Blok     D:1    Beylikdüzü     İSTANBUL     34528

Tel: 0212 872 27 97 – 0212 882 25 25 Fax: 0212 882 25 26 GSM:0532 364 86 99 – 0541 295 52 52

yerelbirlik@gmail.com     -    nezirhoca@gmail.com   


İsim, Soy isim

    İmza



 






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir