Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19473 kez okundu. | Kategori : EĞİTİM BİLİM TEKNOLOJİ
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2017 - 22:16

Ãœniversite, Giresunlularla buluÅŸuyor

Büyüt
Küçült
Ãœniversite, Giresunlularla

Giresun Üniversitesi VI. Kariyer Günleri Ä°stihdam ve Tanıtım Fuarı organizasyon komitesinden bir ekip Ä°stanbul’da hemÅŸerisi iÅŸ adamlarıyla buluÅŸtu.

Yıldız Parkı Malta KöÅŸkünde sabah kahvaltısında bir araya gelen öÄŸretim üyeleri, STK yöneticileri ve iÅŸ adamlarından oluÅŸan bir grup fuara nasıl katkı yapılacağı hakkında görüÅŸ teatisinde bulundu. Toplantı gündemi halkında bilgi veren Giresun Federasyonu BaÅŸkanı Mehmet KuÄŸu "Üniversite ile ilk defa akademik anlamda iÅŸbirliÄŸi yapacağız. Bu organizasyonla Ä°stanbul’da bulunan Giresun iÅŸ dünyası ile üniversitenin buluÅŸmasına vesile olacağız. Bu toplantı ön bilgilendirme amaçlı olup önümüzdeki günlerde geniÅŸ katılımlı bir toplantı daha tertipleyeceÄŸiz" dedi.

Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Ä°smail Bayram, öÄŸretim görevlileri Kamil Patan ve Ünver Akın’ın katıldığı bilgilendirme toplantısında Ä°smail Bayram istihdam ve tanıtım fuarının amacı hakkında bilgi verdi.

Ä°smail Bayram "Üniversite bünyesinde teorik eÄŸitimlerini tamamlayan öÄŸrencilerin mesleki eÄŸitim uygulamalarını, donanımlı iÅŸyerlerinde tamamlamak amacıyla Üniversite ile iÅŸ dünyası arasında sürekli bir iletiÅŸim kuracağız. Türkiye Çalışma ve Ä°ÅŸ Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları KoordinatörlüÄŸü, global kriz ortamında alternatif iÅŸ fırsatları yaratmak üzere 13-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Üniversitemiz Güre YerleÅŸkesi'nde üç gün süreyle bulunduÄŸumuz coÄŸrafyadaki istihdam sorunlarına çözüm geliÅŸtirmek, nitelikli personel ihtiyacını gidermek amacıyla, bir taraftan iÅŸverenlerimizin veya temsilcilerinin diÄŸer taraftan ise öÄŸrencimiz ve mezunlarımız ile henüz iÅŸ gücüne katılamamış insanlarımızın katılacağı, VI. Kariyer Günleri kapsamında “Ä°stihdam ve Tanıtım Fuarı” etkinliklerinin düzenlenmesi kararlaÅŸtırılmıştır.

Giresun’da altıncısını düzenleyecek olduÄŸumuz “Kariyer Günleri, Ä°stihdam ve Tanıtım Fuarı” etkinliÄŸi ile iÅŸ hayatına atılmaya hazırlanan öÄŸrenciler, mezunlar ve iÅŸ arayan adayların, iÅŸ dünyası ile aralarında iletiÅŸim kurmalarına ve iÅŸbirliklerine olanak saÄŸlayacaktır. Aynı zamanda firmalar, diÄŸer firmalarla ve iÅŸ arayanlar ile tanışma, fikir ve bilgi alışveriÅŸinde bulunma ve ÅŸirket uygulamalarını kıyaslama fırsatları bulacaklardır.

Ä°stihdam ve Tanıtım Fuarında seminer, panel, konferanslar, sosyal ve kültürel etkinlikler, sergiler ve imza günleri ile katılımcılara farklı, eÄŸlenceli, eÄŸitici ve fırsatlarla dolu bir ortam sunulacaktır. Yakın gelecekte ÅŸirketlerinde çalışacak personelleri doÄŸru bir biçimde seçmek isteyen, yeni iÅŸ fikirleri ve fırsatları ile tanışmak isteyen firmalara stant tahsis edilecektir.

2016-2017 öÄŸretim yılında Üniversitemize baÄŸlı 11 meslek yüksekokulunda öÄŸrenim gören yaklaşık 14200 öÄŸrencimize yönelik "Mesleki Proje Yarışması" düzenledik. Fuar programı içinde ödül alan öÄŸrenci projeleri sergilenecek, dereceye girenler ödüllendirilecektir.

Üniversitemizde 35 farklı ülkeden yaklaşık 1300 yabancı öÄŸrencimiz ile iÅŸ adamlarımızı ve firmalarımızı buluÅŸturmak, yabancı ülkelerden gelen öÄŸrencilerimizi Giresunlu iÅŸ adamları ve firmalarımızın fahri elçileri olarak görev yapmalarını arzu ediyoruz” dedi.

 

Daha sonra katılımcılar kısa kısa konu hakkında görüÅŸ beyan ettiler. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir