Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17365 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2019 - 13:07

Eriklik içme suyu birlik başkanı Mehmet Erdem: Suyumuz Temiz!

Büyüt
Küçült
Eriklik içme suyu birlik başkanı Mehmet Erdem: Suyumuz

Eriklik içme suyu birlik başkanı Mehmet Erdem: Suyumuz Temiz!
Bulancak’ın 8 köyünün su ihtiyacını karşılayan Damudere-Eriklik grup suyuyla ilgili, sosyal medya ve yerel basında yer alan suyun temiz olmadığı haberlerinin doğru olmadığını belirten Birlik Başkanı Mehmet Erdem, “Suyumuz temizdir ve gönül rahatlığıyla kullanılabilir” dedi.
Eriklik İçme Suyu Birlik Başkanı ve Talipli Köyü Muhtarı Mehmet Erdem, “Haberlere konu olan su tahlilleri; Yalıköy’de köy içerisinde açılan başka kaynaklardan da beslenen son derece bakımsız bir noktadan alınmış ve sonuçlar kasıtlı olarak tüm grup suyu kirliymiş gibi lanse edilerek kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Ancak, İl Sağlık Müdürlüğü Giresun Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından periyodik olarak yapılan tahlil sonuçlarına göre; 03.04.2018 tarihinde suyun çıkış noktasına en yakın Eriklik Köyü Ahmet Aslan’ın evinin çeşmesiyle, yine 22.10.2018 tarihinde grup suyunun çıkış noktasına en uzak nokta olan Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır İlkokulu çeşmesinden yönetmeliklere uygun şekilde alınan numunelerin analiz raporlarına göre, suyumuzun kimyasal ve bakteriyolojik yönden uygun ve temiz olduğu görülmektedir.
Yalıköy’de bulunan Ali Kırdemir’e ait çeşmeden, 03.12.2018 tarihinde alınan su numunesinin 07.12.2018 tarihli analiz raporu sonuçları ise tek başına tüm Eriklik Grup suyuna referans olamaz. Zira bu noktaya gelen suya köyün yerel kaynaklarından ve son derece bakımsız depolarından sağlanan sular karışmaktadır. Yukardaki analiz sonuçlarına göre ise grup suyumuzda herhangi bir kirlilik söz konusu değildir.
Grup suyundan neredeyse bağımsız ve başka kaynaklardan beslenen bir noktadan alınan suyun kirli olması lokal bir sorun olup, ilgili köy muhtarlığının sorumluluğundadır. Diğer tüm köylerimizde muhtar arkadaşlarımızla birlikte su hatlarının ve depolarının bakım ve onarımlarını düzenli olarak yaptığımızı herkes bilmekte ve görmektedir.
Bu durum bilinçli olarak, tüm grup suyunun kirli olduğunu lanse edip, birilerine zarar verebilme kastıyla yapılmış bir çabanın sonucudur. Raporlar ve analiz sonuçları ortadadır. Kimse panik ve korkuya kapılmasın. Suyumuz temizdir ve gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz” dedi.
Arıtma sistemine ihtiyaç var!
Eriklik İçme Suyu Birlik Encümeni ve Samugüney Köyü Muhtarı Cafer Hekim, “Grup suyunun toplandığı ve şebekeye alındığı noktanın açık dere olduğunu, tesis edilen biriktirme bentlerinin yetersiz kaldığını, yağmurlu günlerde oluşan sel ve taşkınlarla suyun kısa sürelerle de olsa çamurlu aktığını bu durumunda su depolarında çamur birikimine olduğuna neden olabildiğini söyledi.
Bu sebeple köy depolarında sık sık çamur temizliği yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Hekim, “Bu durumun önlenmesi için uygun bir arıtma sisteminin yapılması gerekiyor. Suyun temizliği noktasında bir sıkıntımız yok. Zaten otomatik olarak klorlanan sularımız son derece sağlıklı olup, vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Bizde muhtarlar olarak sık sık depo temizliklerimizi yapıyoruz” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir