Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 77652 kez okundu. | Kategori : G. BİLGİ
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2016 - 11:17

Aydındere Beldesinin Tarihi

Büyüt
Küçült
Aydındere Beldesinin

1469 Yıllarında Türklerin yerleşim alanı konumuna gelmiştir. Bizans İmparatorluğundan kalma Rum vatandaşlarıyla 1919 tarihine kadar beraberlik devam etmiştir.

1912 Yılında Firidun Osman beyin 42. gönüllü piyade alayını toparlamaya başlayıp Şükrü ve Selim Çavuş komutasında kurulan bu birlik 1914 te çıkan Çanakkale Savaşından sonra Topal Osman Ağanın Kurduğu 47. ve 42. piyade alayına mensup Salih Demir, Şavgu Koç, Karaali Şahan, Çapa İsmail ve Kadir Yıldırım Topal Osman Ağa nın Komutasında Bu şahısların Aydındere sınırlarında Rumlara direnmek için girdiği çatışmalarda büyük başarı elde ederek Rumalrın Beldemizi ve ilimizi terk etmelerine vesile olmuşlardır. 42. ve 47. piyade alaylarını ve onlara liderlik yapan Yarbay Topal Osman Ağayı rahmetle anıyoruz..

Aydındere Beldesinde 2 adet kilise bulunmaktadır. 1. Semen Kilisesi miladii 1700 lü yıllarda rumlar tarafından inşaa edilip 1920 yılında camiye dönüştürülmüştür. 2. elboo yolu üzerinde inşaa edilen bu kilise m.ö. 800. yıl ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu döneme ait Kral Zengin’in Altın madeninin bulunduğu Keçi Kayasında madeni atlarla taşıyıp Elboo mevkiinde işledikleri demir, kurşun, çinko ve bakır madenlerininde bu bölgede olduüu günümüz tarihinde bilinen bir gerçektir. Ayrıca bu bölgenin çok kırallara ev sahipliği yaptığı elde edilen bulgular arasındadır.

————————————————————————
Hazırlayan: Veysel YILDIRIM



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir