Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 77017 kez okundu. | Kategori : G. BİLGİ
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 09:15

Giresun Genel Bilgi

Büyüt
Küçült
Giresun Genel

İlimiz denizi, adası, yaylaları ve kültürel varlıkları ile eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. İl Merkezindeki Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi ve Giresun Adası turistik açıdan görülmeye değer yerlerdir.

Ülkemizin en güzel yaylaları da ilimizdedir. Kümbet, Bektaş, Yavuzkemal ve Sisdağı yaylaları başta olmak üzere ilimizde bir çok yayla bulunmaktadır. Bu yaylalarımızda yaz dönemi çeşitli şenlikler yapılmaktadır. Ayrıca her yıl Aksu Deresi ağzında halk arasında Mayıs Yedisi diye bilinen uluslar arası düzeyde şenlikler düzenlenmektedir.

Giresun’un doğu ve batısındaki sahiller kilometrelerce uzayıp giden tabii plajlar halindedir. Ayrıca İlimizde görülmeye değer tarihi tescilli birçok yapı da mevcuttur.

Dereli İlçesi Kümbet Köyünde 5 yıldızlı otel niteliğinde bungalov ev, otel ve lokantadan oluşan Koçkayası Tesisleri bulunmaktadır.

İlimiz doğal maden suları ile de ünlüdür. Merkeze İnişdibi Beldesi, Dereli Pınarlar Köyü ve Alucra Aktepe köyünde Maden suyu kaynakları bulunmaktadır.

Zengin bitki örtüsü, çağlayanlarla son derece temiz havası olan dağ ve yaylalarımızda günübirlik kamp kurma, doğa yürüyüşleri, dağcılık, tırmanma, at ve bisiklet sporu konularında yararlanmak mümkündür.

Giresun’a 60 km. mesafede Karagöl Dağları trekking için son derece elverişli bir bölgedir. Burada trekking sporu yapmak için  çok çeşitli parkurlar vardır.

Ayrıca Anastos Yaylasının Arda Mevkii ile Bektaş Yaylası Yürücek Tepesi  gibi bölgeler de dağ turizmi için elverişlidir.

Yaylalarımızda atlı doğa yürüyüşleri, patika yürüyüşü, seyirlik, dağ bisikleti, motorsiklet kros, çim kayağı (Bektaş Yaylasında rakım yüksekliği sebebiyle ağaç yoktur, çim kayağına uygundur.) sporlarına elverişlidir.

İlimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletme Belgeli 763 yatak kapasiteli 12 adet, belediye işletme belgelide 17 adet otel bulunmaktadır. Toplam yatak kapasitesi 1548 dir

Giresun´a Gelip de;

Karadeniz´in incilerinden biri olan Giresun Adası´na gitmeden,
Kaleden şehri kuşbakışı seyretmeden,
Yazın akşamüzeri "Mavi Tur" a çıkmadan,
Yaylada Izgara keyfi yapmadan ki yaylada yenen ızgaranın tadı ölene kadar unutulmaz,

Mavigöl’ü görmeden,
Dünyanın en Lezzetli fındığını ve meşhur "Pide"sini, "HamsiBöreği", ve "Karalahana Yemeklerini" tatmadan,

Giresun müzesini görmeden,
Peştemal ve Kazancılar Çarşısı´nda satılan el yapımı hediyeliklerden satın almadan,
           

           DÖNMEYİN…



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir