Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12769 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2016 - 13:02

15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’nun Açılışı Yapıldı

Büyüt
Küçült
15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’nun Açılışı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013 yılı itibari ile hizmet yelpazesine 4-6 yaş Kur’an kurslarını dâhil etmesiyle, Giresun İl Müftülüğü tarafından 2014 yılında atılan adım ile faaliyete geçen, Çıttakkale Mahallesi Kur’an Kursu’nun adı bugün Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla düzenlenen törende, ‘15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu’ adını aldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Karahan, valilik olarak bu konuda gerekli her türlü desteği vereceklerini ifade ederek;’’ Hayırlı bir açılış için buradayız. 2014 yılında müftü hocamızın da gayreti ve risk almasıyla böyle bir adımı illimizde atmıştık. Görüyoruz ki bu adım bütün ilimizde genel bir kabul görmüş ve demek ki böyle bir ihtiyaç varmış. Özellikle 4-6 yaş arası çocuklarımızın temel dini bilgilerini alabileceği ve oyun ortamında bunları öğrenebileceği bir mekânı olması gerçekten bir ihtiyaçmış, bunu gördük. İnşallah bu tür mekânlarımız, bu tür okullarımızın sayısı artacak. Bizde valiliğimiz olarak bu konuda müftülüğümüze her türlü desteği vereceğiz inşallah. Sizlerde sağolun, çocuklarınızı buralara teslim ettiniz. Temel dini bilgileri en doğru şekilde, en sağlam şekilde almaları konusunda onları sahiplendiniz. Onların elinden tutup, alıp getirdiniz. Bu tür faaliyetlerimizin artması dileğiyle, Allah kolaylıklar versin.’’ diye konuştu.

İl Müftüsü Muhittin Oral ise konuşmasında, kurs bünyesinde eğitim öğretim gören öğrenci sayısının 170 olduğunu ve 12 personel ile halka hizmet verdiklerini ifade etti. Ayrıca Oral,  kursun yapımında desteklerini esirgemeyen başta Vali Hasan Karahan olmak üzere, katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kurdele kesimi ve protokol konuşmaları ile başlayan tören, sınıfların ziyareti, kursta eğitim gören minik öğrencilerin ‘Çocuklar Salavat İle Gelir’ gösterisi, Rabbi Yasir Duasının edilmesi ve Vali Hasan Karahan’ın minik öğrencilerle açılış pastasını kesmesi ile son buldu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir