Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14077 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2016 - 18:32

Başkan Somuncuoğlu Eynesil’i Değerlendirdi.

Büyüt
Küçült
Başkan Somuncuoğlu Eynesil’i

Yenikapı 10. Giresun Günleri Etkinliklerine katılan Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük sel afetinden sonra Eynesil’deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sel afetinden en fazla etkilenen yerleşim alanlarının içinde bulunan Eynesil Afet Bölgesi ilan edilerek ilçede yaşamın tekrar normale dönmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Somuncuoğlu yaşanılan afetin boyutunun tahmin edilenden büyük olduğunu vurgulayarak ilçede en fazla altyapının zarar gördüğünü belirtti.

Yaşanılan afetin ardından öncelikli olarak devre dışı kalan şehir içme suyu şebekesinin hızla onarılarak iki iş günü sonrasında tüm ilçe ve merkezine ve bağlı mahalle birimlerine su verildiğini belirten Somuncuoğlu, bu konuda aciliyet verdiğimiz içme suyu dağıtımını ise beş adet tankerle gerçekleştirdiklerini, Giresun Belediyesinin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ de iki adet su tankeri yollayarak bu sorunu çözdüklerini ifade etti.

Yıllardır çözülemeyen, ufak bir sağlık ocağı bünyesinde Eynesil halkına hizmet verecek olan yeni bir hastane inşaatının ihalesinin tamamlanarak yapımına başlandığını ve bu yapılacak hastanenin 20 yataklı olarak hizmet vereceğini yine burada ki sağlık hizmetlerinde eskisinden daha fazla hekimin görev almasını beklediklerinin altını çizdi.

Somuncuoğlu sel afeti sonrasında Eynesil ilçesinde beş adet köprünün kullanılamaz hale geldiğini, şehir merkezinde bulunan ve üç mahalleyi birbirine bağlayan kırk bir yıllık Topallı köprünün ise kısa sürede geçişe imkân verecek şekilde hizmete gireceğini söyleyen Somuncuoğlu Eynesil Belediyesi tarafından herhangi bir zarar için AFAD a başvuru yapılmadığını, buna karşılık Giresun İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları bilirkişilerinin meydana gelen hasarı tespit etmeye çalıştıklarını ifade etti. Halen Eynesil ilçesinde Zıva Deresi de dahil beş adet köprünün yeniden inşasına başlanması bekleniyor. Ayrıca ilçede yine ikisi Trabzon Büyükşehir Belediyesine üçü Giresun İl Özel İdaresine ait beş adet iş makinesi hizmet veriyor. Sekiz aydan fazla sürecek olan çevre düzenlemesinin ardından ilçenin eskiye nazaran daha modern bir yapıya kavuşmasını hedeflendiğini de belirtti. Somuncuoğlu, Eynesil Atık Temizleme ünitesinin ise şu anda geçici olarak hizmet dışı olduğunu ve Eynesil halkına yaşanan bu büyük sel afeti sonrasında göstermiş oldukları gayret ve yardımlardan dolayı da ayrıca teşekkür etti.

Haber Giresun Medya Platformu

Resim Fikret Bodur



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir