Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11021 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2017 - 10:47

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'ndan Açıklama

Büyüt
Küçült
Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonundan
Balkan Türkleri ve Göçmen Mülteci Dernekleri Federasyonu gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin dünkü grup toplantısında Bulgaristan Türklerine yönelik kullandığı ifadeler camiamızda büyük bir hayalkırıklığı yaratmıştır.Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları maddi bilgi hataları içerdiği gibi, şekil açısından da eksiklikleri barındırmaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Türkiye’de yaşayan Bulgar vatandaşı yoktur, Bulgaristan vatandaşı vardır. Bunların büyük bir çoğunluğu aynı zamanda çifte vatandaş durumundadır.Bu kişiler 1989 yılında Bulgarlaştırma sürecinin bir sonucu olarak anavatan Türkiye’ye zorla göç ettirilmişlerdir.İkinci olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun vurgu yaptığı Erdinç İsmail Hayrullah sadece Bulgaristan vatandaşı olup, çifte vatandaş değildir. Öyle ki Bulgaristan’da hem Bulgaristan hem Türkiye vatandaşı olan biri parlamentoda milletvekilliği yapamaz. Bu noktada Sayın Genel Başkanın yanlış bilgilendirildiği ve meseleye vakıf olmadığı görülmektedir.

Ayrıca DOST partisinin Türkiye’de teveccüh bulması doğaldır. Türk bayrağını indirmeye çalışan, camilerimizesaldıran aşırı milliyetçi ATAKA partisinin eski vekillerini listelerinden aday gösteren ve anavatan Türkiye’yi ötekileştiren Hak ve Özgürlükler Hareketi, artık Bulgaristan Türklerinin temsilcisi olamaz. DOST bölünme değil, yeniden birleşme hareketidir.26 Mart 2017 tarihinde seçimlere 13 numarayla DOST Birliği çatısı altında giren 
ve “Daha özgür,daha güçlü bir ülkede daha mutlu yaşamak mümkün”sloganıyla yola çıkan bu yeni oluşumun  kurucuları arasında çift vatandaş olan kişilerde bulunmaktadır. Bu çift vatandaşların arasında hem Ak Parti’ye hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve hem de Milliyetçi Hareket Partisi’ne aktif üye olan ve gönül veren kişilerde bulunmaktadır.

Dolayısıyla Bulgaristan’da ezilen ve horlanan kesimlerin umudu olan bu hareketi Türkiye’den bir Parti’nin kurdurduğunu iddia etmek bilgi eksikliği olduğu gibi bu harekete büyük destek veren CHP üyesi kuruculara da haksızlıktır.

26 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan seçimlere 13 numarayla DOST Birliği çatısı altında girecek olan bu yeni hareket, Bulgaristan’da varlığını sürdürme mücadelesi veren ezilmiş kesimler ile Türk ve Müslüman azınlığın yeni umudu olarak “bölmek için değil birleştirmek için” tarihsel akışın getirdiği mecburiyetin bir  sonucu olarak ortaya çıkmıştır.


Son olarak soydaş meselelerinin iç politika malzemesi yapıldığı görülmektedir ki, bu oldukça üzücü bir noktadır. Türk milletinin bekasını ilgilendiren konularınmilli bir hassasiyetle ele alınması gerektiğini düşünmekteyiz.

Daha önce de çeşitli siyasilerin açıklamalarına karşı düzeltme ve doğru bilgilendirme amacıyla yayınladığımız basın bildirileri gibi bu açıklamamızın da objektif bakış açımızın bir gereği olarak yayınlandığı kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle duyurulur.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu

Genel Sekreterliği

Bursa – 08.03.2017



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir