Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7138 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ağustos 2017 - 14:20

''Tohumun İzinde Pedalla'' Projesi İçin 630 Km Pedal Çevirecekler

Büyüt
Küçült
Tohumun İzinde Pedalla Projesi İçin 630 Km Pedal

''Tohumun İzinde Pedalla'' Projesi İçin 630 Km Pedal Çevirecekler

Giresun Kent Konseyine anlamlı bir ziyaret yapıldı.

İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği ‘nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Tohumun İzinde, Pedalla” projesi için ilk pedallar çevrilirken ekip Giresun’a da uğradı.

21-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında “İlkadım’dan Ayder Yaylası’na” bisikletle gerçekleştirilecek 6 günlük tur kapsamında toplam 630 kilometre yol kat edilecek. 6 duraktan oluşan projede öncelikli hedef olarak organik tarım çiftlikleri, yerel pazarlar, yerel yönetimler ve yerel yönetimlere bağlı kent konseylerini ziyaret ederek atalık tohumlara ulaşmak ve bu konuda farkındalık yaratarak ilgi çekmek amaçlanıyor.

Samsun’dan bisikletle yola çıkan ekip önceki gün Giresun Kent Konseyini ziyaret etti. İlkadım’dan Ayder Yaylası’na kadar sürecek bisiklet turunda yerel yöneticiler, bisiklet dernekleri ve en önemlisi yerel organik tarım üreticileriyle bir araya gelecek dernek üyeleri, çiftçiler ile tohum takası yapacaklar. Yerel organik tarım üreticisi ailelerle buluşacak bisikletçiler organik tarım hakkında bilgi alacak. Yol boyunca Ordu, Giresun, Trabzon ve birçok ilçede duracak dernek üyeleri yerel yönetim Kent Konseyleriyle de bir araya gelerek proje hakkında bilgi vererek atalık tohum ve organik üretimin desteklenmesi için ortak çalışmalar planlayacak.

Bisiklet ile gerçekleştirilen turda proje hakkında bilgi veren Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Başkanı Tanju Subaşı; “Yaşamın sürekliliğini temsil eden tohumlar, iklim değişikliklerine uyumu, besleyici değeri ve lezzetinin yanı sıra biyolojik çeşitliliğin devamı ve gıda güvenliğimiz için büyük öneme sahiptir. İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliği ile Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği olarak düzenleyecek olduğumuz “Tohumun İzinde, Pedalla” bisiklet turunda amacımız, geleceğimizin teminatı olan tohumlarımızı koruyarak yaygınlaştırmak ve bu konuda farkındalık yaratmaktır” diye konuştu.

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu ise projeye destek verdiklerini belirterek başarılar diledi. Karaibrahimoğlu ülkemizde tarımın organik yapılmasını her zaman desteklediklerini ifade ederek ‘’ Bu gönüllü ve meşakkatli çalışmanıza gönülden katılıyoruz. Bizden bir isteğiniz olursa her zaman yanınızdayız’’ dedi.

Daha sonra Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği başkanı Tanju Subaşı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok adına Başkan Karaibrahimoğlu’na Samsunspor atkısı ve plaket takdim etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir