Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19794 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2016 - 18:53

Genç annenin ölümü Eynesil’i yasa boğdu

Büyüt
Küçült
Genç annenin ölümü Eynesil’i yasa

Eynesilli genç anne İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Özel Asya Hastanesine doğuma gitti vefat haberi geldi, ilçe yasa boğuldu

Fikret BODUR-ÖZEL HABER

Alınan bilgilere göre, İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde ikamet eden Eynesilli genç anne Emel Yüksel Aydın (37) ikinci çocuğunu doğurmak için gittiği Küçükköy özel Asya Hastanesinde doğumhaneye girdiği sırada geçirdiği kalp krizi sonrası tüm müdahalelere rağmen hayata veda etti. Karnındaki bebeği sezaryenle alınan Emel Yüksel Aydın bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

     Emel Yüksel Aydın’ın naşı İstanbul’dan Eynesil ilçesine getirilerek Merkez Eski Camide kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

     “EŞİMİN ÖLÜMÜNDE İHMAL VAR”

     Yaşadığı elim olayı dayanılamaz bir acı olarak değerlendiren ve başından geçenleri gözü yaşlı olarak anlatan Emel Yüksel Aydın’ın eşi Nurettin Aydın(45), eşinin ölümünde büyük bir ihmal olduğunu iddia ederek, doktordan ve Özel Asya Hastanesinden davacıyım “ dedi.

     12 yaşında Kaan adında bir erkek evlada sahip olduklarını ve çocuklarının kardeş istemesinden dolayı 2.ci çocuğu yapmaya karar verdiklerini söyleyerek açıklamalarda bulunan Nurettin Aydın “ doktorlarla görüştük ve her şeyin normal olduğunu ve rahatlıkla bir çocuk sahibi olabilecek olduğumuzu söylediler. İlk doktorumuzun yurt dışı gezilerinin çok olmasından dolayı doğum anında yanımızda olmama ihtimalini de düşünerek Küçükköy özel Asya Hastanesini tercih ettik. Eşimin hemşire olan kız kardeşi bu hastanede çalıştığı için ve evinin buraya yakın olmasından dolayı tercih sebebimizdi. Hatta eşimin kardeşi de bu hastanede doğum yaptı ve birçok personeli de tanıyordu. Hamilelik dönemlinde her ay rutin kontroller yapıldı her şey normaldi. 8.ci ayda doktorumuz çocuğun kalbinde ritim bozuklu tespit etti ve eşimin hayvansal yiyecekler yemesi konusunda tavsiyelerde bulunarak çocuğun sezaryenle alınacak olduğunu söyledi. Doktor çocuğun risk altında olduğunu söyledi. Eşim ilk çocuğu normal olduğundan dolayı normal doğumdan yanaydı” diye konuştu.

     “BEN ÖLECEKMİYİM” DEDİ

     Nurettin Aydın “Son 15 günde her gün rutin kontroller yapıldı. Hem eşimde hem de çocuğumda kilo kayıpları gözlendi. Doktor Salı günü için doğuma alalım dedi ve saba saat 7 otuz sıralarında hastaneye gelmemizi söyledi. Eşim sezaryenden inanılmaz derecede çok korkuyordu. Hastaneye gitmeden pazartesi akşamı eşim durduk yerde bana “ ben ölürsem çocuklarım sana emanet, onlara iyi bak “ dedi Şakalaştık sadece. Sabah iş yerinden doğum izni aldım ve güle oynaya hastaneye gittik. Yedik, içtik, güldük, konuştuk, şakalaştık. Evden çıkmadan giysi konusunda çocukla tartıştı her zamanki rutin tartışmaydı bu. Ben oğlum Kaan’a onu rahat bırak, sıkma onu diyince, eşim bana ne demek istiyorsun” dedi. Ben ölecek miyim de böyle davranıyorsun” dedi. Şaka gibi geliyordu bize “ diyerek yaşadıklarının şokunda olduğunu kaydetti.

     HASTANEDEN HEP YANINDA OLMAK

      İSTEDİM, İZİN VBERMEDİLER

     Eşini çok sevdiğini ve onu sevindirmek için her şeyi bu zamana kadar yaptığını ifade eden Nurettin Aydın “ sırf onun hevesi var diye araba aldım. Ehliyete yazıldım, ehliyet aldım. Ona araba sürmesini öğrettim. Salı günü hastaneye geldik ve eşimi hemen doğum haneye aldılar. Oda baktık oda yoktu. Bize doğumun akşamı bulacağını söylediler. Bize sabah 7.30 da gelin diyorlar ondan sonra akşama kadar bekleyeceksiniz diyorlar, bu nasıl bir iş anlayamadık. Eşim doğum haneye girince midem bulanıyor, bi tuhaf oldum demiş. Belden yukarısı morarmaya başlamış, dili tutulmuş. Biz doğum haneye girmek istediğimiz halede bizi almadılar. Bilgi almak istedik vermediler. Ben eşime moral vermek ve onu doğum için motive etmek istiyordum, yanında olmak istiyordum izin vermiyorlardı. Orada bir anda bir telaş oldu, birileri ağlamaya başladı. Benim eşime bir şey olduğu olabilecek olduğu hiç aklıma gelmedi. İçeriden bir hemşire geldi ve eşimin kalp krizi geçirdiğini söyledi. Bize “ ona kalp masajı yaptık hayata döndürdük ama risk var “dedi. İçimde hep umut vardı. İçim kıpır kıpırdı, yerimde duramıyordum” dedi.

     “DÜNYA BAŞIMA YIKILDI”

     Aradan yarım saat sonra doğum haneden doktorun kendi yanlarına gelerek durum değerlendirmesi yaptığını ve anne karnındaki sıvının ciğerlere ve kalbe sıçramasından dolayı kabinin durduğunu ve hayata döndürülse de yaşama riskinin olduğunu söylediğini belirten Nurettin Aydın “ Doktor bi süre sonra tekrar geldi ve eşimi kaybettiklerini söyledi. Dünyam başıma yıkıldı. Güle oynaya geldiğim hastanede eşimi kaybettim. Aldığım haber karşısında sinir krizleri geçirdim. Başımı duvarlara vurdum ama fayda etmedi. Eşimi indirmişler ve onu orada morarmış ve ağzında hortum izleriyle görmek beni kahretti. Sebep olanları Allaha havale ediyorum. Ben eşime 14 yıldır bir kez olsun tokat atmadım. Hiçbir zaman onun canının yanmasını acı duymasını istemedim” diyerek eşini ne kadar çok sevdiğini ifade etti.

     HASTANEDEN ŞİKÂYETÇİYİM

     Hastaneden şikâyetçi olduğunu ve dava açtığını ve sebep olanların peşini bırakmayacak olduğunu söyleyerek sözlerini tamamlayan Nurettin Aydın şöyle konuştu. “ Benim eşime neden psikolojik destek vermemi engellediniz? Neden bir eş olarak ameliyathaneye girmeme izin vermediniz? Benim 12 yaşında bir oğlum var. Bana sakin olmaya çalışmamı söylüyor. Bana telkinlerde bulunuyor. Benim ve eşimin bana emanet ettiği iki çocuğumun hayatını mahvettiler ve buna sebep olanlardan sonuna kadar davacıyım” diyerek hastane ve hastane personelini kendileriyle vicdan muhasebesi yapmaya davet etti.

     Nurettin Aydın sezaryenle dünyaya gelen çocuklarına Emir Ata ismi verdiklerini ve sağlığının şu an iyi durumda olduğunu belirtti.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir