Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18151 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Ekim 2016 - 11:57

Doğankent’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Büyüt
Küçült
Doğankent’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla

Doğankent’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıl dönümü, nedeniyle Doğankent’te ilk tören Kaymakamlık makamında Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ile Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in tebrikleri kabulüyle başladı. Doğankent Ortaokulundaki tören saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kaymakam Uğur Köroğlu ve Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in Öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. 

Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu Cumhuriyet Bayramı töreninde bir konuşma yaptı. Köroğlu konuşmasında;” Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesiyle Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetin 93.yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz. 

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma Mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.  Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kahraman silah arkadaşlarını, Şehitlerimizi ve saygı ve rahmetle anıyoruz. 

Cumhuriyetimiz, Ulu önder Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüveni sağlam tutan heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. 

Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdı. Türk Milleti tarih boyunca hep özgürlüğüne düşkün olarak yaşamış ve kurtuluş savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir.  

93. yılını kıvanç ve coşkuyla kutladığımız bu en büyük bayramımız, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir Bağımsızlık savaşının sonucudur. 

Milletçe, birlik ve bütünlüğümüz, barış ve kardeşliğimize sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonrada Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. 

Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 93.yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. 

Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir.  Ülkeler arası amansız bir rekabetin yaşandığı yüzyılımızda ülkemiz bilgiye önem vererek, teknolojik alanda önemli başarılara imza atmış ülkeler arasında yerini almıştır. 

Bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutluyor, Büyük Önder Atatürk, Silah arkadaşları ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi. 

Günün anlam ve önemini belirten Şiirlerin okunmasının ardından 15 Temmuz şehitleri anısına Resim, şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Uğur Köroğlu, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin ve İlçe Emniyet Amiri Özel Çaylı tarafından verildi. 15 Temmuz şehitleri resim köşesinin gezilmesinin ardından tören sona erdi. 

Cumhuriyet Bayramı Törenine;  Doğankent Kaymakam Uğur Köroğlu, Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, Emniyet Amiri Özel Çaylı, Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl,  AK Parti ilçe başkan vekili Hail İbrahim Patan, MHP ilçe başkan vekili Mehmet Ali Müderrisoğlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Erhan İbiş, Harşıt Orman İşletme Şefi Selçuk Bayramoğlu,  daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir