Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15886 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Mart 2017 - 15:14

Kulakkaya’da Kar Festivali Coşkusu

Büyüt
Küçült
Kulakkaya’da Kar Festivali

Kış turizminin geliştirilmesi ve yaylaların tanıtımı amacıyla Kulakkaya Yaylası’nda 3. Kar Festivali ve Off Road Oyunları düzenlendi.

Valiliğimiz himayesinde Yavuzkemal Belediyesi ev sahipliğinde 12 Mart 2017 Pazar günü düzenlenen Festivalin açılış konuşmasını yapan ilimiz Milletvekili Sabri Öztürk, memleketimizin bütün yaylalarının çok güzel olduğunu belirterek, “ Son dönemlerde de yayalarımızın bütün güzelliklerinden istifade ediyoruz. Kar festivaliyle de yayların kışını da değerlendiriyoruz. Kış güzelliğini de hep birlikte yaşıyoruz. Giresun birçok ilde olmayan doğal güzellikleri elinde bulunduran, büyük bir turizm potansiyeli bulunan bir şehir.  Hep birlikte, el birliğiyle yapılan çalışmalarla turizmin alt yapısını güçlendiriyoruz. Bugüne kadar büyük mesafe kat ettik. Giresun inşallah çok daha iyi yerlere gelecek. Hepinize çok teşekkür ediyorum, iyi eğlenceler diliyorum.’’şeklinde konuştu.

Giresun’da turizmin önemli ve kıymetli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Yüksel Çelik de; ‘’ Kulakkaya yaylamız, Giresun yaylaları içerisinde en güzel yaylalardan birisi. Yaylalarımızı sadece yaz döneminde değil, kış döneminde de açık tutarak 12 aya hitap edecek şekilde yansıtmamız lazım. Bu yolda hem bakanlığımız, hem valiliğimiz, ilimiz milletvekillerimiz ile birlikte çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bu festivalin üçüncüsü yapılıyor. Gerçekten başarılı bir şekilde devam ediyor. Emeği geçen tüm kurumlarımızı ve kişileri tebrik ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum." diye konuştu.

Festivale ev sahipliği yapan Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ise şunları kaydetti: "Giresun'umuz güzel, Karadeniz güzel ama Kulakkaya Yaylamız bir başka güzel. Yazı bir başka, kışı bir başka güzel. Bu güzelliği hep birlikte yaşamak için buradayız. Burası saklı bir yeryüzü cenneti. Bize düşen bu güzellikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak."

Renkli görüntülerin yaşandığı 3. Kar Festivali ve Off Road Oyunları, açılış konuşmalarının ardından festival ateşinin yakılmasıyla başladı.

Festivalde karlı ve çamurlu parkurda off road gösterileri izleyenleri heyecanlandırırken, vatandaşların da kızaklarla ve naylonlarla kaymaları renkli görüntüler oluşturdu. Soğuk havada üşüyenler ise kemençe eşliğinde kar üzerinde horon oynayarak ısındı. Etkinlikte vatandaşlara Karadeniz'in yöresel yemekleri karalahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir