Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15877 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2016 - 00:35

Başkan Demir Hizmette sınır yok

Büyüt
Küçült
Başkan Demir Hizmette sınır

Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, söz verdikleri gibi vatandaşa hizmete devam ettiklerini belirterek, projeleri ve çalışmaları hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Erkan Başkıran’a konuşan Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir,, göreve geldiği günden bu güne yaptıklarını anlatarak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İşte Demir’in açıklamaları…

EŞİT HİZMET

“30 Mart 2014 seçimlerinde Aydındere Belediye Başkanlığına seçildim. Belde halkının teveccühü ile tevdi edilen görevi hemşehrilerime eşit bir şekilde hizmet vermek amacıyla yerine getirmekteyim. Bu nedenle ilk olarak halkımızın içme suyu ihtiyacını gidermek amacıyla İller Bankasından %50 hibe desteği ile içme suyu şebekesi yapımı için çalışmalara başladık. Ancak yatırımın uzun sürecek olması nedeniyle mevcut durumda da iyileştirmeler yaptık. Tüm mahallelerimizde su depoları yaptık. Kısıtlı imkanlarımıza ve büyük bir borçla devralmamıza rağmen kısa sürede su depolarının yapımını bitirdik. 10 km yeni su isale hattı yaptık. Beldemizin eksik kalmış olan alt yapısını tamamlamak amacıyla yeni yol çalışmalarına başladık.”

150 KM YENİ YOL

“Görevimiz süresince yaklaşık 150 km yeni yol yapımı gerçekleştirdik. 150 km yol tesfiyesi ve 85 km yol genişletme çalışması yaptık. Bütçe imkanları çerçevesinde gerekli olan yollara betonlama yaptık ve görev süremiz içerisinde tüm yollarımızın betonlama çalışmasını bitirmeyi planlıyoruz. Beldemizin tanıtımı amacıyla yayla yollarının bakım ve onarımını yaptık. Beldemizde yayla turizmini canlandırmak için faaliyetlere hız verdik. Karagöl yaylamızı turizme kazandırmak ve doğal hayvancılığı geliştirmek amacıyla plan hazırlattık. Bölgemiz için önemli olan Karagöl Hayvan İçme Suyu (HİS) projesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Beldemize yapılacak en büyük yatırımdır.” 

CANİKLİ’YE TEŞEKKÜR 

“Beldemize ilkokul yapımı için Başbakan Yardımcımızın talimatı ile çalışmalar başlatılmıştır. Mevcut ortaokulun bir bölümünde Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin desteğiyle imam-hatip orta kısmının eğitime açılması sağlanmıştır. Halkımıza hizmet yolunda her daim desteğini bizden esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye şahsım ve belde halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Kendisi Giresun’a sayısız hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir. Giresun’un çehresini değiştirmiş ve Türkiye’deki imajını üst seviyelere çıkarmıştır. Sayın Canikli, Giresun’un uzun zamandır beklediği ve hasret kaldığı devlet adamıdır. Giresun’un ihtiyacı olduğu her an desteğini göstermiş ve karşılık beklememiştir. Böylesi önemli bir değer olan Sayın Başbakan Yardımcımıza her daim yanında ve destek olacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Dualarımız onunladır.”

Hayvancılığa destek

“Okulumuzun 450 metre karelik bahçesinde düzenleme yapılıp burası öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Beldemizin merkezinden geçen Camiyanı deresinin ıslah çalışma projesinin ihalesi tamamlanmış olup en kısa zamanda tamamlanması takip edilecektir. Belde halkımızın temel geçim kaynağı olan hayvancılığı desteklemek amacıyla hayvan pazarı çalışmaları tamamlanmış ve bu yıl içerisinde hizmete açılacaktır. Halkımızın sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmesi amacıyla halı saha yapımı tamamlanmış olup halkımızın hizmetine sunulmuştur.”

Koordineli çalışma

“Beldemize hizmet getirmek amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalar yürüttük. Beldemize hizmet yolunda yardımlarını esirgemeyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve amirlerine teşekkürlerimi sunarım. Devraldığımız belediyenin araçları ekonomik ömrünü tamamladığından sıfır bekoloader (kazıcıyükleyici) iş makinesi ve arazi aracı aldık. Tamir ve bakımı ekonomik olmayan iki tane aracın satışını gerçekleştirdik. Sıfır cenaze aracını halkımızın hizmetine sunduk. Cami yaptırılmasına destek verdik. İhtiyaç sahibi ailelere kum-çakıl yardımının yanı sıra maddi yardımda bulunduk. Ramazanda ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptık. Park bahçe düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın hastane giderlerine destek sağladık.”

Tamamıyla yenilendi

Başkan Demir, “Aydındere KovanlıkBulancak karayolu çalışmaları takip edilerek beldemizin ilçe merkezine ve diğer yerleşim yerlerine bağlantıyı sağlayan karayolunun yapım çalışmaları aksamaya uğramadan devam etmesi sağlandı. Beldemiz Aydınlar ve Güney mahallelerinin 28 yıldır sorunlu olan elektrik şebekesi tamamıyla yenilenmiştir” dedi. Demir, Aydındere halkına destekleri için teşekkür ederken halka hizmetkar olmaya devam edeceğini açıkladı. Demir, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk olmak üzere Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti İl Başkanı ve yönetim kuruluna verdikleri desteklerden dolayı Aydındere halkı adına şükranlarını da sundu.

KALiTE ARTTI 

“Beldemizde sosyal faaliyetler düzenlenmekte olup iftar yemekleri ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılmaktadır. Belde halkımızın katı atıklarının toplanması amacıyla 100 adet yeni konteyner alınmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Belediyemizin hizmet kalitesinin arttırılması için yeni hizmet binası yapım çalışmalarına başlanmış ve hızla devam etmektedir. Belde merkezimizde bulunan caminin ve belediye meydanının aydınlatma sistemi yenilenmiştir.”

Erkan Başkıran / Karadeniz Gazete



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir