Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 27569 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Mart 2019 - 11:12

BAŞKAN KERİM AKSU TARIM ÜRETİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Büyüt
Küçült
BAŞKAN KERİM AKSU TARIM ÜRETİMİNE DİKKAT

BAŞKAN KERİM AKSU TARIM ÜRETİMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Giresun Belediye Başkanı Kertim Aksu, Camili Köyünde kadınlarla beraber fasulye ekimi yaptı. Başkan Aksu; “Tarımda dışa bağımlı olursanız, bağımsızlığınız tehlikeye girer, o zaman beka sorunu yaşarsınız. Bunun için üretmek zorundayız “ dedi.
Tarım üretiminin teşvik edilmesi ve yerli tohumların yok olmaması için her yıl düzenlenen,  tohum ekim töreni bu yıl Merkez Camili Köyünde yapıldı. Muhtar Bekir Demiral, Milletvekili Necati Tığlı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende, vatandaşlara Giresun’a özgü fakir fasulyesi, maydanoz, kabak, mısır tohumu ve çilek fidanı dağıtıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Belediye Başkanı Kerim Aksu, eşi Müge Aksu ile tarlada çalışan kadınlarla beraber fasulye ekti. Fasulye ekiminden sonra bir açıklama yapan Başkan Kerim Aksu, topraklarımızın oldukça verimli olduğunu, halkın üretmeden tüketime alıştırıldığını söyledi. Başkan Aksu şu görüşlerini paylaştı; “ Ülkemiz geçmişte tarım alanında kendi kendine yeten örnek ülkeler arasında gösteriliyordu. Bugün bırakın tarım ürünlerini samanı ithal eder olduk. Korkuyorum ki fındığı ithal edeceğiz. Bazı malları ithal edebiliriz. Ancak ürettiğinden fazlasını dışardan alırsan, dışa bağımlı olursan o zaman durum vahimdir. Dışa bağlı bir ülkenin bağımsız olması zordur. O zaman beka sorunu yaşarsınız. Çok şükür ordumuz dünyanın en büyük orduları arasında. Bize dışardan kimse bir şey yapamaz. Üreteceğiz, kimseye el açmayacağız. Patates, soğan, patlıcan kuyruğuna girmeyeceğiz. Toprağı olan her vatandaşımız, kendi ihtiyacının bir bölümünü üretse, sorun çözülür. Bu topraklarda her türlü sebze ve meyve oluyor. Belediye Başkanlığım döneminde yerli tohumların kaybolmaması, tarım üretimine dikkat çekmek için bu çalışmayı yaptık. Desteğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. “



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir