Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18443 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2020 - 19:11

Bulancak Bisiklet Topluluğu yeni rotalara pedal çevirecek!

Büyüt
Küçült
Bulancak Bisiklet Topluluğu yeni rotalara pedal

 

Bulancak’ta iki yıl önce kurulan ve amatör bisiklet faaliyetleriyle dikkat çeken Bulancak Bisiklet Topluluğu (BBT), bisikleti sevdirecek ve kullanımını artırmaya yönelik etkinliklerle, daha özgür, daha sağlıklı ve daha hareketli bireylerin oluşmasına katkı sağlıyor.

Korona salgını ve kısıtlamalar sonrası yeni dönem faaliyetlerine start verdiklerini belirten BBT kurucularından Zafer Çamaltı, “Yeni dönemde daha yoğun ve bisikleti sevdirecek faaliyetlere imza atacağız. Bu dönem yeni doğa rotaları keşif ve tespitleri önceliğimiz olacaktır” dedi.

BULANCAK BİSİKLET ŞEHRİ OLACAK!

Bulancak’ın bisiklet kullanımı ve sporu için oldukça müsait bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Çamaltı, “Öncelikle şehir merkezinde 5-6 km’lik bir sahil genişliğine sahibiz ve son yıllarda artan bir bisiklet kullanımı gözleniyor. Gerek ulaşım gerekse spor amaçlı artan bisiklet kullanımı gerekli altyapı düzenlemeleriyle yakın gelecekte çok daha yaygın bir hale gelecek. Bu anlamda Bulancak Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar’da büyük hassasiyet gösteriyor ve bisiklet yollarıyla ilgili önemli projeler planlıyor. Bunların en önemlisi sahilde Sanayi-Fatoğlu kavşağı arasında yapılacak yaklaşık 6 km’lik bisiklet yolu projesidir. Yine Belediye tarafından yapılacak Millet Bahçesi, İskele yanı park düzenlemesi ve şehir içi ana caddeleri üzerinde bisiklet yolları planlanıyor. Tüm bunlar hayata geçtiğinde Bulancak adeta bir bisiklet şehri olacak diyebiliriz. Şimdiden sabırsızlıkla bekliyor ve Sayın başkanımızdan da bu projelere hız vermesini umuyoruz” dedi.

YENİ DOĞA ROTALARI TESPİT EDİLECEK!

Bulancak’ın kırsal/köy kesimlerinin de özellikle dere vadileri boyunca bisiklet kullanımı için müsait olduğunu belirten Çamaltı, “Bisiklette doğayı, manzarayı, temiz havayı tercih edenler içinde oldukça zengin rotalar sunan Bulancak’ta; Bulancak Deresi, İncüvez Deresi, Karadere ve Pazarsuyu deresi vadileri boyunca eşsiz ve sakin rotalara sahibiz. Dere vadileri boyunca 10-15 km mesafedeki köylere de 4-5 km si tırmanma/yokuş olmak üzere günübirlik ulaşmak mümkün. Bu amaçla BBT olarak bu rotaları keşif ve tespit ederek belirlemeye başladık. Böylece Bulancak’ta yeni doğa bisiklet rotaları oluşturulmuş olacak. Bunu da hafta içi her gün saat 18.00 çıkışlı başlattık. Hafta sonları da devam edeceğiz. Bu faaliyetlerimizi günlük olarak sosyal medya üzerinden duyuracağız. Tüm faaliyetlerimiz katılmak isteyen herkese açıktır” diye konuştu.

Topluluk üyeleri Tanju Çatal ve Zafer Çamaltı ilk rota olarak Karadere içinden Sisin Mahallesi-Şemsettin Yolu ve Bulancak güzergahını turlayarak tamamladılar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir