Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5502 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2021 - 09:14

‘’GİRESUN KALİTE FINDIKLAR’’ FİSKOBİRLİK GÜVENCESİ ALTINDA

Büyüt
Küçült
‘’GİRESUN KALİTE FINDIKLAR’’ FİSKOBİRLİK GÜVENCESİ

 

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından, Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alınan Giresun Tombul Fındığı, Giresun Sivri Fındığı ve Giresun Kalınkara Fındığı / Giresun Karası fındıkları ile ilgili eğitim ve istişare toplantıları gerçekleştirildi.

İlk olarak FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BAYRAKTAR, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Geleneksel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Özener’in katıldığı toplantıda, başta Giresun Tombul Fındığı olmak üzere, Giresun Sivri Fındığı ve Giresun Kalınkara Fındığı/ Giresun Karası ürünleri için yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile birlikte fındıktan üretilerek katma değere dönüşen ürünler üzerine yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Söz konusu toplantıda ayrıca, coğrafi işaret tescili ile korunan bu kıymetli ürünlerimizin denetim süreçlerine ve gelecekte yapılacak olan çalışmalara istinaden yol haritası oluşturuldu.

Daha sonra Giresun Kalite Fındıkların yetiştirilme sahası olan bölgelerde yer alan FİSKOBİRLİK’e bağlı Kooperatif personellerinin katılımlarıyla bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, FİSKOBİRLİK tarafından tescil ettirilen Coğrafi İşaretli Giresun Kalite Fındıkların, izlenebilirliği, sürdürülebilirliği, denetim sürecinin işleyişi, hologram kullanımı gibi coğrafi işarete dair birçok konuya değinildi.

GİRESUN KALİTE FINDIKLAR GÜVENCEMİZ ALTINDA

Gerçekleştirilen toplantıların ardından bir açıklama yapan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BAYRAKTAR, Giresun Kalite Fındıkların FİSKOBİRLİK tarafından koruma altına alındığını dile getirdi. BAYRAKTAR açıklamasında; ‘’Giresun fındığının her anlamda dünyada eşi benzeri bulunmuyor. Bizlerde FİSKOBİRLİK olarak Giresun Kalite Tombul, Sivri ve Kara fındıkları yoğun ve özverili çalışmalarımız sonucunda Coğrafi İşaret Tescil belgesi alarak koruma altına almış bulunmaktayız. Bu noktada üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve elimizi her zaman taşın altına koyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen gayreti göstermeye ve Giresun Kalite Fındıkların güvencesi olmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

TEK YETKİLİ FİSKOBİRLİK

Coğrafi İşaret tescilinin en önemli avantajının başka ürünlerin Giresun fındığı altında satılmasının önüne geçmek olduğunu dile getiren FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BAYRAKTAR, ‘’İlk önceliğimiz Giresun fındığının kalite ve marka değerinin korumak. Bu nedenle piyasada ‘’Giresun Kalite Fındık’’ satmak isteyen firmalar öncelikle FİSKOBİRLİK’ten bu marka adı altında satış yapabileceğine dair tescil belgesi almak zorunda. Belgesi olmadan ‘’Giresun Kalite Fındık’’ ismiyle satış yapan firmalara yönelik denetim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi olmadan satış yapan firmalar için de ciddi cezalar söz konusu.  Giresun fındığının pazarlanmasına yönelik alınacak tek belge ‘’Coğrafi İşaretli Ürün Adının Kullanım Hakkı Belgesi’’ ve bu belgede sadece FİSKOBİRLİK tarafından verilmektedir. Firmaların başvuruları, paydaşlarımızın da yer aldığı denetim mercii tarafından değerlendirilmekte, sonrasında FİSKOBİRLİK adına cevap verilmektedir. Buradaki en önemli amacımız Giresun fındığının marka değerini yurtiçi ve yurtdışı pazarlarında korumaktır. Üreticilerimiz ve firmalarımız da bu çalışmalarımızın meyvesini yavaş yavaş toplamaya başladılar. Önümüzdeki yıllarda inşallah Giresun Kalite Fındıkların marka değerini daha iyi yerlere getireceğiz.’’ Açıklamasında bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir