Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 21143 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Şubat 2019 - 14:11

Çamoluk Kuru Fasulyesi ve Siyez Bulguru Paketleme Tesisi Kuruldu

Büyüt
Küçült
Çamoluk Kuru Fasulyesi ve Siyez Bulguru Paketleme Tesisi



Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında Çamoluk ilçesinde “Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru Tam Otomatik Paketleme Tesisi” kuruldu.
Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından finanse edilen, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında; Çamoluk ilçemizde daha önce ‘Coğrafi İşaret Tescili’ yapılan Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi ile 2017-2018 üretim sezonunda tohumluk dağıtımı yapılarak, bölgemizde ilk defa ekilen Siyez Buğdayından elde edilen gelir, yöre ekonomisine katkı sağlamıştır. Çiftçilerimiz tarafından ilgiyle karşılanan  projenin ilk aşaması olan Çamoluk kuru fasulyesi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve Siyez buğdayı üretimi başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Projenin 2. aşaması olarak planlanan ve elde edilen  bu ürünlerin paketlenerek, marka ve katma değerlerinin arttırılması çalışması kapsamında; Çamoluk’ta  toplam değeri 550 bin lira olan ‘Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru tam otomatik  paketleme tesisi’ kurularak, hizmete açılmıştır.
Çamoluk şeker kuru fasulyesi, kendine özgü tat ve aromasıyla ayrıca 15 dakika gibi kısa bir sürede pişmesi ile bölge halkı ve gurbetçiler tarafından yoğun talep görmektedir.
Siyez buğdayı ise, yeryüzündeki ilk buğday türüdür ve kendine has özellikleri vardır. Günümüzde üretilen buğdaya göre daha yağlıdır, lutein oranı çok fazladır. Diğer türlere göre lif açısından daha zengin ve glisemik indeksi daha düşüktür. Bugün Siyez buğdayından üretilen  un ve bulgur çok talep görmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir