Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16489 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ekim 2016 - 18:35

Kerim Aksu’dan Giresun’a Baraj Müjdesi

Büyüt
Küçült
Kerim Aksu’dan Giresun’a Baraj

Yenikapı 10. Giresun Günleri Etkinlikleri Kapsamında İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu 23 Ekim Cumartesi günü merkezi İstanbul Arnavutköy’de bulunan Arnavutköy Giresunlular Derneğinin sabah kahvaltısında Giresun^da yapılması planlanan projeleri gündeme getirdi. Aksu ayrıca 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin ertesinde güvenlik güçlerine karşı yapılan davranışların doğru olmadığını, darbeye karışan çok küçük bir gurubun aksine Türk Milletinin askeriyle polisiyle devletine sahip çıktığını söyleyerek askerimize ve polisimize her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti. 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Arnavutköy Giresunlular Derneğinin sabah kahvaltısına katılan birçok STK üyelerine hitaben yapmış olduğu konuşmasında Giresun’un geleceğine yönelik birçok projenin kısa zamanda hayata geçirileceğini ifade ederek bunların içinde en büyük projenin ise Giresun’un gelecekte ihtiyacı olan temiz içme suyunu karşılayacak baraj projesi olduğunun altını çizdi. Avrupa hibe projesi kapsamında il genelinde yapılması planlanan altyapı destek projesinden 350 milyon Euro kaynak sağlandığını bu kaynak tutarının ise Giresun Belediyesinin iki bucuk katı olduğunun önemine değindi. 

2. Kez İstanbul’da burayı ziyaret ettiğini belirten Aksu, Giresun’a yapılacak olan içme suyu projesinin Giresun’un yanı sıra Bulancak, Keşap ve Dereli ilçelerini de kapsadığını, yapılan fizbilite çalışmaları sonunda Batlama Havzasının baraj yapımı için uygun olmadığını bunun üzerine yeniden alışmaların Aksu Irmağı üzerinde yoğunlaşarak sürdüğünü belirtti. 

Belediye olarak birçok alanda sosyal sorumluluk projelerini uygulamaya koyduklarını, sosyal yaşamı her yönüyle Giresun geneline yaymaya çalıştıklarını, Gedikkaya mevkiinde düzenlenecek seyir teraslarının da yakın zamanda Giresun halkının hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan aksu Avrupa’da birçok ülkede yaygın olan sosyal sorumluluk projelerinden özürlülere yönelik olarak yeni bir projeyi de hayata geçirdiklerini belirtti. Bu kapsamda seyyar olarak Giresun kent merkezinde asansörü olmayan veya günlük hayatlarında yalnız başına hareket edemeyen vatandaşlara özürlü asansörü vasıtasıyla hizmet verdiklerini ifade etti. Bunun için yaşlı, özürlü ve hasta yakınlarının belediyede ki beyaz masaya başvurmalarının yeterli olacağını ifade etti. 

Haber Giresun Medya Platformu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir