Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11682 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2020 - 14:32

Eroğlu: Afet Bölgesi ilan edilmeli

Büyüt
Küçült
Eroğlu: Afet Bölgesi ilan
İYİ Parti il başkanı Abdulkadir Eroğlu, “Dereli ilçesi çok acil olarak AFET BÖLGESİ ilan edilmesi lazım” dedi.

İYİ Parti il başkanı Abdulkadir Eroğlu, afet bölgesi Dereli ilçemizi ziyareti sonrası gazetemize yaptığı açıklamada;

İl başkan yardımcılarımız Levent Tosun ve Hüseyin Gökal, Bulancak ilçe teşkilat başkanımız Melek Özgen ve yöneticileri ile Dereli ilçe başkanımız İsmail Bektaşoğlu, Yağlıdere ilçe başkanımız Sayın Fatma Turgutve Duroğlu belde başkanımız Mustafa Aksu ve il ilçe yöneticilerimizile birlikte Derelideki büyük afeti gördük, yıllar önce Erzincan depremini de görmüş incelemiştim. Derelideki afet Erzincan depreminden korkunçtu. Çünkü Erzincan depreminde hiç olmazsa ayakta kalan binalar vardı. Burada afete uğramamış bina yok. 190 dükkanın tamamı afete uğramıştı. Toprak ve moloz yığınlarından yol birinci kata yükselmiş ve 20 civarında bina da yıkılmıştı. 200 civarı araç sele gitmiş afetin boyutunu görmeden anlatmak imkansız. Kemal Akar isimli vatandaşımız da sel sularına kapılmış ve cesedi dahi bulunamamış. Kederli ailesine de teselli vermesi için dua ettik. Tabir caizse Dereli ilçemiz yokolmuş doğrusu. Devleti çok acil Dereli ilçesine yardım etmeye vatandaşların acısını hafifletmeye davet ediyoru. Dereli ilçesi çok acil olarak AFET BÖLGESİ ilan edilmesi lazım.

Ayrıca ekte fotoğrafını sunduğum vatandaş Ahmet Karadeniz’in karayolları 10. Bölge müdürlüğüne verdiğini iddia ettiği dilekçeye göre, 5 askerimizin şehit olduğu menfezin çökmesine altından kum çakıl alınmasının yol açtığı anlaşılmaktadır. Konunun çok acil araştırılarak dilekçenin gerçek olup olmadığının bildirilmesi ve gerekirse savcılıkça Ahmet Karadenizin ifadesinin alınması da çok önemlidir. Varsa bir suç ortaya çıkarılmalı şehitlerimizin hesabı sorulmalıdır.

Afete gelen sayın bakanların vatandaşı da dinlemediği vatandaşların şikayetlerinden anlaşılmıştır. Devlet büyüklerinden sanırım 3 bakan gelmiş olmalı, akşam Ordu- Giresun havalimanında 3 tane özel uçak vardı. Afete para bulamayan devlet özel uçaklara para bulma konusunda gayet maharetli

Neredeyse yağmuru suçlu ilan edeceklerdi bu beceriksiz ve ehliyetsiz idareciler devleti iyice yıpratıp örselediler.

Devlete yol göstermesi açısından yapılması gerekli olan tedbirlerle ilgili önerilerimiz

·         AFET BÖLGESİ ilan edilmeli

·         Kredi borçları varsa affedilmeli veya faizleri affedilerek ertelenmeli

·         Yeni faizsiz kredi imkanı sağlanmalı

·         Devlete olan borçları vergi ve ssk primleri v.s affedilmeli

·        Sigorta olup olmadığına bakılmaksızın Maddi ve manevi zararları karşılanmalı

·         Fındık mahsülü de zarar görenlerin zararları karşılanmalı

                  Dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir