Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22120 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2016 - 12:06

Eynesil Esnafa büyük müjde!

Büyüt
Küçült
Eynesil Esnafa büyük

Eynesil Esnaf Odası Başkanı Hasan Kırlak, 333 üyeden sadece 10 üyenin borçlarını zamanında ödemediğinden dolayı 2012 yılında kapanan esnaf kredisinin açıldığını müjdeledi

Başkan Hasan Kırlak, 2012 yılında kapanan Eynesil Esnaf ve sanatkârlar odasındaki kredi kullanımının geçen hafta itibarıyla açıldığını kaydetti. Eynesil Esnaf Odası Başkanı Hasan Kırlak, 2012 yılından kalan borcun artık bir kıymet teşkil etmediğini, borcu ödemek için yönetim içindeki bazı kişilerce büyük fedakârlıklar gösterildiğini ve kendi cebinden ve maaşından kesintiler yapılarak borcun kapatılması yollarına gittiklerini söyledi.

Kırlak, yaptığı açıklamada “ Çok zararımız oldu. Kooperatifimizin açılmasıyla yüzümüz gülse de çok çile çektik, netice itibarıyla muradımıza erdik. Bölge müdürümüz, Halk bankası genel müdürümüz ve kendi gücümüzle, yönetim içindeki arkadaşlarımızla dirsek temasına geçerek gecemizi gündüzümüze katarak kooperatifimizi nihayetinde açtık” diyerek zoru başardıklarını söyledi.

 “100 BİN TL’YE KADAR KREDİ VERİLECEK”

Kendine güvenmeyenlerin kooperatiften kredi kullanmamalarını isteyen ve kooperatifin kapanmasına sebep olan bazı esnaflara sitemli sözler sarf eden Eynesil Esnaf Odası Başkanı Hasan Kırlak, konuşmamsında “Buradan esnaf arkadaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum, kendine güvenmeyen kişiye kefil olmayın, güven duyduğunuz kişiye kefil olun sadece. 2 kefil ile birlikte bir ipotekli mal göstererek kooperatifimizden 100 bin TL alabilirsiniz. Bundan önce kooperatifimize parasını ödemeyenleri tek tek biliyoruz. Kimse kusura bakmasın bize bu zamana kadar çile çektirenleri yönetim içindeki arkadaşlarla bir araya gelip karar vereceğiz ve kredi taleplerini değerlendireceğiz.  Çünkü 2012 yılında kooperatifimizin kapanmasına 5 kişi vesile oldu. Bu 5 kişiyi bundan sonra listenin dışında bırakmak zorundayız, kimse kusura bakmasın “ diyerek geçmişte yaşanan hatalara düşmeyecek olduklarını kaydetti.

     “HALK BANKASI ÖNÜMÜZDEKİZAMAN İÇİNDE HAYATA GEÇECEK”

Diğer bankalara göre kooperatiften yarı yarıya faiz işlemlerin yapıldığını ifade eden Eynesil Esnaf Odası Başkanı Hasan Kırlak, şu an kooperatiflerden yüzde 5 kredi faizi uygulanıyor. Bunun diğer yarısını devlet ödüyor. Biz Eynesil halkına elimizden geldiğince yardımcı olduk bundan sonra da olacağız. Kendine güvenen herkes buradan parasını alır ve işine kullanır. Halk bankasının ilçemize gelmesiyle ilgili çalışmalar yapılmakta ve konuyla ilgili Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli’nin de haber var. Daha önce Sivil toplum kuruluşlarıyla bir çalışma içerisine girdik fakat Ülke genelinde yaşanan son olaylar bizi bu yönde birkaç ay ileriye attı” diyerek gereken çalışmanın ileriki aylar içerisinde yapılacak olduğunu ifade etti.

Fikret BODUR-www.eynesilajans.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir