Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3301 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   13 Temmuz 2023 - 11:35

FINDIÄžI SÄ°YASETE MALZEME YAPMAYIN

Büyüt
Küçült
FINDIÄžI SÄ°YASETE MALZEME

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Meclis Genel Kurulunda söz alarak fındık ve fındık üreticileri adına önemli açıklamalarda bulundu.

Ä°YÄ° Parti tarafından fındık üzerine Meclise verilen önerge sonrasında AK Parti Grubu adına söz alan Bayraktar muhalefete yüklendi. Bayraktar konuÅŸmasında, muhalefetin yaklaÅŸan yeni fındık hasat sezonu öncesinde 2 ay fındığı ve fındık üreticisini konuÅŸtuÄŸunu, geri kalan 10 ay da ise fındığı ve fındık üreticilerini unuttuklarını dile getirdi.

AK PARTÄ°’NIN YAPTIKLARI GÖRMEZDEN GELÄ°NÄ°YOR

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar Meclis kürsüsünde yaptığı konuÅŸmada, geçen yıl fındığın 3 dolar seviyesinde olduÄŸunu belirterek, AK Parti döneminde fındık ihracat rakamlarının 300-500 milyon dolar seviyelerinden 2-3 milyar dolar seviyelerine geldiÄŸinin altını çizdi.

Bayraktar konuÅŸmasında;” Fındık ile alakalı öyle bir ÅŸey var ki yıllardan bu yana aynı ÅŸeyler konuÅŸuluyor, sanki fındık üreticisi için hiçbir ÅŸey yapılmadı, her ÅŸey çok kötü, yerle yeksan oldu ve fındık üreticisi biçare. Åžunu çok net söylemek lazım: Bu yol ve bu yöntem doÄŸru bir yöntem deÄŸil, bu iÅŸi siyasete malzeme yapmak doÄŸru bir yöntem deÄŸil. Ben FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K BaÅŸkanlığı yaptım on altı yıl boyunca, her basın toplantımda bütün muhalefet partisi vekillerine seslendim, "Gelin konuÅŸalım, eksik, aksak ne varsa deÄŸerlendirelim." dedim. Bu önergeyi veren kardeÅŸimiz de iyi görüÅŸtüÄŸüm bir kardeÅŸimiz, daha bana bir kez gelmedi. Niye söylüyorum bunu? Samimi olan insan, önce fındık sektörünün tüm paydaÅŸlarına gider, bakar, araÅŸtırır, gereÄŸini yapar. Fındık üreticisi her ÅŸeyin en iyisine layıktır, ciddi manada çaba gösteriyor, emek sarf ediyor. Biz fındık üreticisinin eline geçen paranın daha fazla olmasını isteriz. Ama "Her ÅŸey kötüdür." demek doÄŸru deÄŸil. Elli yıllık dönemde, 2002 yılına kadar fındığın ortalama deÄŸeri 1,5 doları geçmemiÅŸ, bugün 3 dolar, geçen yıl fındık 3 dolardı. 2000 yılına kadar fındığın ihracat geliri toplam 300 ila 500 milyon dolardı; ÅŸimdi 2 milyar, 3 milyar dolar arasında. Fındık için hiçbir ÅŸey yapmadık madem, bu 3 doları nereden bulduk; bu 2 milyar, 3 milyar doları nereden bulduk? ” dedi.

FINDIK ÇALIÅžMA GRUBU PERÅžEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

AK Parti’nin yeni sezon öncesi fındık çalışma grubunun perÅŸembe günü toplanacağını dile getiren Milletvekili Lütfi Bayraktar, toplantıda fındığın ve fındık üreticilerinin sorunlarının masaya yatırılacağını dile getirdi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar konuÅŸmasında; “AK Parti grubu olarak, fındık ile ilgili bölge vekillerinden oluÅŸan çalışma grubu ile sezon öncesi özel olarak degerlendirme toplantıları gerçekleÅŸtiyoruz. Üreticilerimizin taleplerini ve piyasa koÅŸullarını deÄŸerlendiriyor, bir sonuç bildirgesi elde ediyor ve bunu ilgili Bakanlığımıza ve birimlerimize iletiyoruz. Bu yıl da Sayın Grup BaÅŸkan Vekilimiz Leyla Åžahin Usta baÅŸkanlığında, perÅŸembe günü saat 10.00'da grup salonunda yeni sezon öncesi planlamalarımız ve yapacaklarımız ile ilgili bir araya geleceÄŸiz. Ama rica ediyorum, fındığı siyasete malzeme yapmayın. Sezon öncesi burada konuÅŸup konuÅŸup on ay fındığı unutmayın.” açıklamasında bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir