Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22543 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2017 - 00:54

Giresun Üniversitesi Bursa’daki Giresunlular İle Buluştu

Büyüt
Küçült
Giresun Üniversitesi Bursa’daki Giresunlular İle

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN Bursa’da yaşayan Giresunlu Stk temsilcileri ve Bürokratlar ile buluştu.

Giresunlu Sanayici, İşadamları, Yöneticileri ve Serbest Meslek Mensupları Derneği “GİSİYAD”ın davetlisi olarak Bursa’ya gelen Karadeniz’in en çok tercih edilen Üniversiteleri arasında yer alan Giresun Üniversitesinin Rektörü Cevdet ÇOŞKUN Üniversitenin genel durumu hakkında STK temsilcilerine, İş Adamlarına ve Bürokratlara bilgilendirme bulundu.

Asıl amaçlarının Giresun Üniversitesi ile Gurbette deki Giresunluları buluşturmak, kaynaştırmak , tanışmak ve iş birliklerini geliştirmek olduğunu söyleyen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet ÇOŞKUNsizler ile aramızda sevgi ve muhabbet bağını oluşturmak istiyoruz dedi.

Bursa’da yaşayan Giresunlu İş Adamlarına Giresun’a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunan Rektör Çoşkun 32.500 Öğrencisi ile Üniversitenin şehre büyük değer kattığını söyledi.

YURT YAPILAN İLÇEYE MYO AÇACAĞIZ

Yeni temeli atılan projelerden ve 2018 yılı bütçesinden bahseden Coşkun, Üniversite de eğitim gören öğrencilerin en büyük sorunun şuan için yurt olduğunu söyledi. 32.500 Öğrencisi ile şehrin kalkınmasına önemli katkısı bulunan Giresun Üniversitesinin açılacak olan bölümler ile şehrin lokomotifine büyük katkı sunacağını söyledi. Öğrenci Yurdu yapılan her ilçeye MYO açacaklarını belirten Rektör Coşkun, burada girişimcilere ve Belediyelere çok iş düşüyor dedi.

35 FARKLI ÜLKEDEN 1100 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Üniversitelerin Evrensel bir kurum olması nedeniyle tüm bölgeye hizmet ettiğini söyleyen Rektör Coşkun, Giresun Üniversitesinde 35 Farklı Ülkeden 1100 Öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

KENDİ KLASMANINDA  2.SIRADA YER ALIYOR

Giresun Üniversitesi olarak son yıllarda büyük gelişim gösterdiklerini belirten Rektör Coşkun; “Rize’de yaklaşık 20.000 öğrenci, Ordu’da ise yaklaşık 21.000 öğrenci eğitim görüyor. Giresun’da ise 32.500 Öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz tercih noktasında Ülkemizin Cennet köşelerinden bir köşe olduğu için öğrenciler arasından çok tercih ediliyor. 13 Üniversite arasında tercih noktasında Lisans düzeyinde 2. Sırada yer almamız Üniversitemizin önemini gözler önüne seriyor” dedi.

TELEVİZYON VE RADYO ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Tirebolu İletişim Fakültesi'nde kurulacak Radyo ve Televizyon için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Coşkun, "İleri dönemde kurulacak olan radyo için frekans alma çalışmaları sürüyor, sonrasında kurulacak olan televizyon ile ilk önce karasal yayın yapılacak sonra ise uyduya çıkılacak. Bu çalışmalarımız tamamlandığında TRT ile görüşmemizde sonucunda tüm arşivini açma sözünü de aldık" dedi.

SPOR’U ÖNEMSİYORUZ

Üniversitelerin tanıtımına spor aktivitelerinin önemli katkıları olduğunu belirtenProf.Dr. Cevdet Coşkun; “Kadın Basketbol Takımımız Ünilig’de Şampiyon oldu. Erkek Voleybol  Takımımız ÜniligŞampiyonu oldu. Yine Kadın Voleybol takımımız Türkiye 3.cüsü oldu. Güreş’de bir Türkiye Şampiyonumuz mevcut. Ayrıca ilimizin marka değeri Giresunspor ile işbirliği yapıyoruz. Onlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz” dedi.

GİRESUN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Bursa’da yaşayan Giresunlular olarak Giresun Üniversitesi ile her zaman işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını belirten Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara, Giresun ve Bursa arasında bir köprü vazifesi görerek bölgenin gelişimine katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

GİSİYAD OLARAK EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ

Programa ev sahipliği yapan Gisiyad Derneği Başkanı Av.ŞansalHEREKLİOĞLU’da yapmış olduğu konuşmasında Gisiyad Derneği olarak Ekonomiye katkı sağlamaya devam ettiklerini belirterek; “Bursa’da yaşayan Giresunlu İş dünyası ile Giresun Üniversitesi arasında bilgi alışverişi içeren toplantımızı Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem FERİDUNOĞLU’ nun katılımı  ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. KOSGEB-Girişimcilik eğitimlerimiz , meslek kazandırma eğitimlerimiz , seminerlerimiz ile yıllardır Bursa’da yaşayan hemşehrilerimize katkı sağlamaya çalışmaktayız. Bu toplantımızla Bursa’da iş dünyasında bulunan hemşehrilerimiz Giresun Üniversitesi hakkında bilgi edinmişlerdir. Rektörümüze de Bursa ve Bursa’da yaşayan Giresunlular hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Önümüzde ki süreçte Giresunlu hemşehrilerimiz için benzer faaliyetlerimiz devam edecektir. GİSİYAD Yönetim Kurulu adına ; Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet COŞKUN’a , Yrd. Doç. Dr.İsmail Cem FERİDUNOĞLU’na ve davete katılan tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

BURSA’DAKİ GİRESUNLU EĞİTİMCİ  ve BÜROKRATLAR  BİR ARADA

Giresunlu hemşerimiz Saklambaç Cafe Mustafa Kaya’nın işletmeciliğini yaptığı Restoran da gerçekleşen programa 22.Dönem Bursa Milletvekili Zafer HIDIROĞLU, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet COŞKUN, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail CemFERİDUNOĞLU, Uludağ Üniversitesi BaşhekimiDoç.Dr.Yakup CANITEZ,Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan KARA, Gisiyad Başkanı Av.D.Şansal HEREKLİOĞLU, İBB Medya AŞ Genel Müdürü Abdurrahman TIĞ, Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.İbrahim ÇAKMAK, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi  Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ali Osman DEMİR, Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.OktayKAHVECİ, Av.Murat TOKER, Giresun Dergisi Sahibi Remzi MAMAŞOĞLU, Giresunlu ilçe dernek başkanları, bürokratlar ve iş adamları katıldı.

Rektör COŞKUN Bursa’ya geçmeden öncede Gemlik ilçesinde Dernek ve Esnaf ziyareti gerçekleştirdiği öğrenildi.

Erdal AVCI / Bursa



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir