Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 20440 kez okundu. | Kategori : TANITIM
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2017 - 02:36

Solar Kablo Fiyatları Neden Farklı

Büyüt
Küçült
Solar Kablo Fiyatları Neden

Güneş enerjisis sistemlerinde Güneş Panellerinin sağladığı enerjiyi aktaran kablolar solar kablolardır. Solar kablo fiyatları arasında oldukça büyük farklar olabiliyor. Her ürün için olduğu gibi solar kablolarda da bunun başlıca nedenleri arasında kalite farkı var. Kaliteli bir solar kablo elbette kalitesiz bir solar kabloda daha pahalıdır. Ancak solar enerji sisteminin tamamında olduğu gibi solar kablolarda da ilk fiyatta tasarruf etmektense size uzun vadede ne kayıp ettireceğine ve ne kazandıracağına bakmanız gerekir. Kaliteli solar kabloların en basit örneği yaklaşık olarak 25 yıllık ömürleri vardır. Ancak kalitesi solar kabloların ömürleri bilinmemektedir.

Bunun yanı sıra solar kablo fiyatları için önemli olan bir diğer noktada solar kablonun taşıyabildiği akımdır. Solar kablo ne kadar çok akım taşıyabilir ise alınan verim de o kadar yükselir. Eğer sadece solar kablo fiyatları dikkate alarak seçim yapar ve tercihinizi kalitesiz olandan yana kullanırsanız kablonun taşıyabildiği akım diğerlerine göre daha az olur. Kullandığınız solar kablo az akım taşıdığı için üretebileceğiniz elektrik de sisteminizin asıl kapasitesinden az olur. Bu durumda kâra geçmek için yaptığınız kalitesiz solar kablo seçimi ile aslında zarar etmiş olursunuz.

.Solar Kabloların Önemli Özellikleri

Solar kabloların önemli özellikleri vardır. Bu özellikler elbette solar kablo fiyatları arasında fark oluşmasını sağlar. Ancak solar kablo alırken bu özelliklere sahip olduklarından emin olmanız önemlidir. Solar kabloların en önemli özelliği EN 60364-7-712’nolu standartta uygun olmasıdır. Solar kabloların aşırı ısı taşıdığı ve yeri geldiğinde direk olarak güneş ışınlarına maruz kaldığını unutmayın. Bu nedenle solar kabloların aşırı ısıya ve aşırı soğuklara dayanıklı olmaları gerekir. Aksi takdirde solar kablolar yangına dahi yol açabilir. Güneş enerjisi siteminizin ve kendi güvenliğiniz için bu özelliklere dikkat etmeniz gerekir.

Solar Kablolar Nerede Satılır

Solar kablolar güneş enerjisi sistemi satılan her yerde bulunur. Bunun yanı sıra eğer kaliteli solar kabloları uygun fiyata almak istiyorsanız internet sitelerini tercih edebilirsiniz. Ancak eğer solar kabloları internet sitesinden almayı tercih ederseniz oldukça dikkatli olmanız gerekir. Aldığınız kabloların kesinlikle gerekli özelliklere sahip ve kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir.

Eğer bunlara dikkat etmeden ucuz solar kablo alırsanız kısa sürede size çok daha fazla maliyetli sorunlar çıkarabilir. Bu nedenle nerede tasarruf etmenizin sizin için daha iyi olacağını iyi düşünmeniz gerekir. Eğer kaliteli solar kablo seçerek solar sisteminizi tüm enerji gereksiniminizi giderecek şekilde kullanırsanız doğaya da fayda sağlamış olursunuz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir