Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5881 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Mart 2022 - 15:35

Hacettepe Üniversitesi’nden teşekkür mektubu aldı

Büyüt
Küçült
Hacettepe Üniversitesi’nden teşekkür mektubu

Bulancak’ta tahnit sanatıyla (hayvan doldurma/mumyalama sanatı) uğraşan Avcı Kenan Özdemir, doğada yasal yollarla avlanan, kaza sonucu ya da yaralanma sonucu telef olan hayvanları doldurarak yeniden hayat veriyor.

 

Hacettepe Üniversitesi’nden teşekkür mektubu aldı

 

Yaptığı tahnit çalışmalarını hiçbir karşılık beklemeden yıllarca kurum ve kuruluşlara hediye eden Özdemir, son olarak Hacettepe Üniversitesi tarafından kurulan Biyoçeşitlilik Müzesine, Giresun doğasında yaşayan 42 çeşit hayvan tahnitini hibe ederek katkıda bulundu. Katkılarından dolayı, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik ve Araştırma Laboratuvarları Koordinatörü Prof. Dr. Selim Sualp Çağlar bir mektupla kendisine teşekkür etti.

 

Gurur duydum

 

Teşekkür mektubunu aldığında mutluluk ve gurur duyduğunu belirten Özdemir, geçmişte de bir çok ödül, plaket ve teşekkür mektubu aldığını ifade ederek, “Hacettepe Üniversitesi’nde kurulan bu doğal hayat müzesi benim için çok önemli. Hem akademik düzeyde bir projede yer aldım hem de kurulan müze çok daha geniş kitlelere ulaşacak. Tamamen kendi imkanlarımla yaptığım bu çalışmaların bölgemde de değer görmesi ise en büyük arzumdur. Bu konuda başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Kurulacak bir doğal hayat müzesine tüm çalışmalarımı bağışlamaya hazırım” diye konuştu.

 

İş yeri adeta bir doğal hayat müzesi gibi

 

Yaptığı tahnit uygulamalarını iş yerinde de sergileyen Özdemir’in iş yeri adeta bir doğal hayat müzesi haline gelirken, iş yerinin önünden geçenlerin, başta çocuklar olmak üzere büyük ilgisini çekiyor. Doldurulmuş hayvanları doğal ortamlarıyla tasvir ederek sergileyen Özdemir’de gösterilen ilgiden son derece memnun. Doldurulmuş hayvanların çoğunu ilk kez gören çocukların ve insanların meraklı sorular sorduklarını ve hatıra resmi çektirmek için sıraya girdiklerini ifade eden Özdemir, “Bu sayede küçük çocuklar ve insanlar doğal hayatta yaşayan hayvanları yakından görme ve tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.

 

Avcı Kenan Özdemir’in Doğal Hayat müzesine çevirdiği işyerini ve doldurulmuş hayvanları görmek için Bulancak 15 Temmuz Caddesi üzerindeki iş yerini ziyaret edebilirsiniz.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir