Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12939 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   02 Ocak 2017 - 02:07

Giresun’da Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı kutlandı

Büyüt
Küçült
Giresun’da Mekkenin Fethinin 1386. yılı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Giresun şubesi tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı dolayısıyla “İyiliğin Kalbinden İnsanlığın Saadetine Mekke’nin Fethi” temalı kutlama düzenlendi.

AGD Giresun Şubesi'nce 19 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler  için dua edildi, ilahi ve ezgiler söylendi, sinevizyon, spor ve Mehteran gösterileri yapıldı.

Mekke’nin fethinin 1386. yılı dolayısıyla düzenlenen programa; Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, İl Defterdarı Musa Koçulu, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AGD Giresun Şube Başkanı Murat Yüksel, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Yavuz Kemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocuk hafız Halit Nuri Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti İle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Giresun Şubesi başkanı Murat Yüksel “Bilindiği gibi yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Her yıl yapmış olduğumuz programlarla Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. AGD olarak 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada bu kutlamalar yapılacak. Giresun Şubesi olarak biz de bu sene Giresun Merkez’de, Bulancak ve Görele ilçelerinde bu kutlamaları yapıyoruz” dedi.

Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler olduğunu belirten Yüksel ““Allah’ın Resulü kan dökülmeden fethin gerçekleştirilmesi için özel çaba sarf etti. Fetihten sonra bütün Mekkeliler affedildi. Hiçbir şekilde yağmalama olmadı ve evlerine sığınanlara dokunulmadı. Bu sayede maddi fetih yanında aynı zamanda Mekke’de manevi fetih de gerçekleşmiş oldu” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü Judo ekibi hocaları Ercan Çağlayan ile birlikte sahne aldı. Judo ekibi yaptıkları gösteri ile izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Mekke’nin fethinin İslam ve insanlık tarihi açısından önemini belirten hatip Giresun il Vaizlerinden Hasan Sağlam “Mekke’nin fethine giden yolun eğitimden geçtiğini, sahabelerin Medine’de 8 yıllık bir eğitim aldığını, Mekke’nin fethinin bu eğitimden sonra gerçekleştiğini, bu eğitimin en önemli merhalelerinden birinin de kardeşlik müessesi olduğunu, kardeşlik ile Ensar ve Muhacir’in normal kardeşlikten çok öte bir kardeşlik ile birbirlerine bağlandığını” vurguladı.

Kur’an Okuma Giresun İl Birincisi Yunus Emre Kelleci’nin Kur’an tilavetiyle devam eden programda Yunus Emre Kelleci ve Mehmet Kudu’nun birlikte okuduğu çifte ezan dinleyenleri mest etti. Afganistanlı Hafız Muhammed Hüseyin okuduğu aşr-ı şerifler ile salondakilere Kur’an Ziyafeti verdi.

Ezgiler ve İlahilerle devam eden programda Salih Aydın ve Muhammed Aydın kardeşler söyledikleri Fetih ve Mekke ezgileri ile vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bulancak Belediyesi Mehter takımının salona girmesi ile salondaki kalabalık adeta coştu.

Siyer-i Nebi Yarışmasında Giresun’da dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından Din-Bir-Der Giresun Şube Başkanı Ethem Aydın’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir