Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 3043 kez okundu.
Yazının Tarihi :   31 Ocak 2022 - 00:27:09

Seçmeli üç dersten biri muhakkak Kürtçe/Zazaca olmalı

Büyüt
Küçült
Seçmeli üç dersten biri muhakkak Kürtçe/Zazaca olmalı

Eyüphan Kaya

 

 

Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak sorunlarımızla yüzleştikçe çözümü için kafa yormuş olur, çare çözüm yolları buluruz.

Çeyrek asır öncesine kadar bu ülkenin direksiyonu yabancı bir aklın elindeydi ve insanımız üzerinde bir prototip kişilik oluşturma mühendisliği dayatılıyordu. Ancak yavaş yavaş o akıl köhneleşti, deşifre oldu ve şu anda marjinalleşmektedir.

Devlet millet arasını açan Kürtçe dili ve İslami değerlere olan husumet geriledi ve 2012 yılında 4+4+4 sisteminin getirilmesiyle bu alanda seçmeli ders tercihiyle bu derslerin önü açıldı ve her yıl vatandaşlarımız bu konuda seçmeli ders olarak tercihini yapıyor,  bilgi ediniyorlar.

Bu önemli derslerin ortak dersler arasında yer alması lazım

Aslına bakarsanız bu derslerin tercihli değil mecburi olması lazım, istemeyen veliler dilekçe vererek öğrencilerine bu ders hakkından vazgeçmesi gerekiyor. Umarın ve umut ediyorum o günler de gelecek ve umut ediyorum ki binde bir hariç kimse bu dersleri istemiyorum diye bir dilekçe de vermeyecek. Bir arada yaşadığı, kendi komşusunun dilini öğrenmekten daha doğal ne olabilir?

Ders tercih süresinin 7 Şubata ertelenmesi önemliydi

Bu münasebetle 22 Ocak son tercih tarihinin 7 Şubata ertelenmesi önemlidir. Bu süre içinde velilerimizin iyi düşünüp doğru tercihte bulunması lazımdır.

Bizim kanaatimize göre üç tercihten biri muhakkak ya Kurmanci veya Zazaki olmalıdır. Bu dillere sahip çıkmak vatandaş olarak boyun borcumuzdur.

Üç tercihten biri ya Kurmanci ya da Zazaki olalıdır

Zaten birincisi ve en önemlisi Kuran-ı kerim, İkincisi Siyerünnebi ve üçüncüsü de  Kurmanci ya da Zazaki olmalıdır. Böyle bir terci sıralamasını Türkiye’deki tüm velilerimize tavsiye ediyoruz.

Kuran-ı Kerim ile Allahın kelamı Müslüman evladı öğrenecek,

Siyerünnebi ile Ahir zaman peygamberi Hz.Muhammed aleyhisselamı tanıyacak ve o yolda yürüyecek,

Kürtle ile tanışarak mağdur, mahzun bir dil olan Allahın ayeti ile barışık hale gelecek ve bu şekilde ülkemizin sosyal huzuruna katkı verilecek.

Okul yöneticileri velinin tercihine yardımcı olmalıdır

Bir Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK) Güneydoğu Bölge Başkanlığı olarak seçmeli ders tercihlerini bu sıralamaya göre yapan velilerimize okul yöneticilerinin kolaylık sağlamalarını bekliyoruz.

Kamuoyuna arz ederiz.

Eyüphan Kaya

MESK Güneydoğu Bölge Başkanı

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir