Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22832 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Şubat 2017 - 21:25

Giresunlulardan TRT'ye Topal Osman Ağa Tepkisi

Büyüt
Küçült
Giresunlulardan TRTye Topal Osman Ağa
Giresunlular, TRT'de yayınlanan belgeselde Kurtuluş Savaşı yıllarında mücadele gösteren milli kahramanları Topal Osman Ağa'ya hakaret içeren ifadeler kullandığını için öfkelenerek sokağa döküldü.

2 Şubat Perşembe günü TRT Belgesel kanalında yayınlanan Ali Şükrü Bey'in ölümünün işlendiği, Muharrem Coşkun ve Oral Çalışlar'ın konuk olarak katıldığı belgeselde, Topal Osman Ağa için "cahil, katil, tuzakçı, içkici" ifadelerine yer verilmesi nedeniyle Giresunlular TRT'den özür bekliyor.  Giresun halkı, Topal Osman Ağa meydanında toplanarak TRT'ye tepki mitingi düzenledi. Dev türk bayrağının açıldığı TRT'ye tepki mitinginde vatandaşlar "Topal Osman Ağamıza yapılan bu saygısızlığın düzeltilmesini istiyoruz" diyerek TRT yetkililerinden özür talep etti.

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANINDAN KINAMA:

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, TRT Belgesel kanalında yayınlanan Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Gazi Osman Ağa’ya yönelik haksız söylemleri şiddetle kınadığını açıkladı. Devletin kanalında tarihi gerçeklerden uzak olarak, Milli Mücadele kahramanı Osman Ağa’ya yönelik “Tuzakçı, katil, cahil…” ifadelerinin kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu görüşlerini şöyle dile getirdi: “ Kurtuluş mücadelesine iki gönüllü alayla katılan Osman Ağa ve arkadaşları beş bin kişiyle gidip, 250 kişiyle dönmüştür. Giresunlu gönüllü alayların tarihi mücadelesini ve komutanı Osman Ağa’nın vatan savunması için yaptıklarını görmezden gelip, somut dayanağı olmayan karalamalar yapmak ve bu yayını devletin kanalı TRT Belgesel de yayınlamak haksızlık ve saygısızlıktır. TRT Belgesel kanalının yöneticilerinin derhal bu konuda açıklama yapmasını bekliyorum. Bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum” dedi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Osman Ağa’ya hakaret içeren yayın yapan TRT’nin Giresunlular tarafından protesto edilerek izlenmemesi çağrısı yaparak; “ Topal Osman’ın koltuğunda oturan belediye başkanı olarak bu saygısızlığı yapanların peşini bırakmayacağız. TRT kanalını izlemeyeceğiz “ şeklinde sözlerini tamamladı.

GİRESUN MİLLETVEKİLİNDEN DESTEK:

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu da TRT'nin belgeselini Meclis gündemine taşıdı. Bülent Yener Bektaşoğlu, "Başbakanı, ilgili bakanı, iktidar Partisi milletvekillerini göreve davet ediyorum. Bu İşin eşini Bırakmayacağım Hakaret Değil Şeref Madalyası Bekliyoruz. Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve Cumhuriyetin değerlerini karalamak TRT’nin görevi değildir." şeklinde seslenerek Giresunlulara destek çıktı. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir