Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10410 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   17 Mart 2017 - 13:17

GRÜ’de İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Ünibutik Açılışı

Büyüt
Küçült
GRÜ’de İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Ünibutik

Sayın Valimiz Hasan Karahan, bugün Giresun Üniversitesinde(GRÜ) ihtiyaç sahibi öÄŸrencilere ücretsiz olarak verilecek olan kıyafetlerin bulunduÄŸu ÜNÄ°BUTÄ°K’in açılışını gerçekleÅŸtirdi.

Kızılay Giresun Åžube BaÅŸkanlığı ile Giresun Üniversitesinin organize ettiÄŸi ihtiyaç sahibi öÄŸrencilere verilmek üzere “Åžehit Piyade TeÄŸmen Furkan Yayla Unibutik”in açılışı 16 Mart 2017 PerÅŸembe günü Saat 11:00’da, Güre YerleÅŸkesi Karadeniz Konferans Salonunda yapıldı.

Åžehitlerimiz anısına saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşımızın okunmasıyla baÅŸlayan tören, ünibutiÄŸe adı verilen Åžehit Piyade TeÄŸmen Furkan Yayla’nın özgeçmiÅŸinin okunmasıyla devam etti.

Açılışta bir konuÅŸma yapan Vali Karahan, “Åžehidimiz Furkan Yayla TeÄŸmenimiz aynı zamanda Milletvekilimizin yeÄŸeni olurdu. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Herkese nasip olmayan bir makamdır ÅŸehitlik. Ahiretin en yüksek makamıdır. Bize de düÅŸen onları rahmet anmak ve onların isimlerini yâd edecek eserler bırakmak. Bu konuda Kızılay’ımız güzel bir kadirÅŸinas örneÄŸi gösterdi. Bu konuda Murat Cansız baÅŸkanımızla birlikte Giresun’da Kızılay canlandı. Güzel hizmetler veriyor öncülük ediyor. Bizlere de bu yolla hayır yolunda bir mesafe kat etmemize vesile oluyor.  Üniversite çağında ihtiyaç sahipleri gençlerimize bu gibi imkânları saÄŸlamak güzel bir hizmet. Hiç kimseye yüksünmeden, boyun eÄŸmeden gelip alıp kullanacaklar.

Ä°lim yolundaki öÄŸrencilere ne kadar zengin olsalar da zekât düÅŸermiÅŸ. Bu konuda bir sıkıntı yok. Gençlerimiz başımızın tacı geleceÄŸimiz. Son anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle seçilme hakkı da veriliyor. Onların heyecanı hareketliliÄŸi meclise de yansıyacak.

Hayırlı olsun ÜnibutiÄŸimiz. Rektörümüz bu konuda yardımcı oldu. Kızılay’ımız büyük destek saÄŸladı ve güzel bir eser meydana geldi. EmeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum.  Kızılay’ımız var olsun.  Ä°nsanız her an bir ÅŸeylere muhtacız. Dar günümüzde başımıza yardımcı olacak el uzatacak Kızılay’ımız var. Hem bizde hem de dünyada güzel hizmetlere devam ediyorlar. Çok da itibarlı oldular son yıllarda. Onların itibarı bizim itibarımızdır. Çok teÅŸekkür ediyoruz vesile olduÄŸunuz için.” diye konuÅŸtu.

Ä°limiz Milletvekili Cemal Öztürk’de; “Bugün gerçekten güzel bir iÅŸ için buradayız vesile olanlara teÅŸekkür ediyorum. Çok kıymetli evladımız yeÄŸenimiz Furkan’ımıza da bir kez daha Allah tan rahmet diliyoruz. Hepimize ÅŸehitlik mertebesi nasip olmuyor tabi. hem Giresun’umuza hem bizim ailemize evladımıza bu makam nasip oldu. Bunun için Cenaba Allaha ÅŸükrediyoruz ve ÅŸehidimizin ismi verildiÄŸi için de bunu laik gören düÅŸünen  Kızılay yönetimine Giresun Kızılay ÅŸubesine ve  Üniversitemize teÅŸekkür ediyorum”dedi.

KonuÅŸmaların ardından Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Yurdabekçi Tük Kızlayı’na desteklerinden dolayı Vali Karahan plaket takdim etti.

Hayırlı olsun dilekleriyle “Åžehit Piyade TeÄŸmen Furkan Yayla Unibutik”in açılış kurdelesini kesen Vali Karahan, böyle bir hizmeti ihtiyaç sahibi gençlerimizin hizmetine sunan emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

Açılışa Vali Hasan Karahan, Ä°limiz Milletvekili Cemal Öztürk, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ozan Kaya, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Cin, Ä°l Emniyet Müdürü UÄŸur Öztürk, Ä°l Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali Ä°hsan Ersoy, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir