Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11510 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2016 - 23:20

Giresun’da Büyük Cumhuriyet Coşkusu

Büyüt
Küçült
Giresun’da Büyük Cumhuriyet

Cumhuriyet’in 93. kuruluş yılını görkemli etkinliklerle kutlanan Giresun’da binler bayrak ve Atatürk posterleri ile yürüyüşe akın etti. Bu yıl yapılan “ Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü”ne 10 binin üzerinde katılım oldu.

Giresun Belediyesi tarafından günler öncesinden caddeler Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatıldı. Akşam saat 18:00 de Yeniyol Mevkiinden başlayan “ Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” genç, yaşlı, kadın erkek binlerce Cumhuriyet Sevdalısının şölenine dönüştü.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Eşi Müge Aksu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, sivil toplum örgütleri ve yaklaşık 10 binin üzerinde vatandaş belediye bandosu eşliğinde marşlar söyleyerek Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü.

Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce coşkulu kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Kerim Aksu; Giresun’un Cumhuriyet’in kurulmasında ve korunmasında hep ön saflarda yer aldığını, almaya da devam edeceğini söyledi. Bu şehri bunun için daha çok sevdiğini ifade eden Aksu tarihi bir konuşmaya imza attı. Belediye Başkanı Kerim Aksu;

“Bugün gelenek haline getirdiğimiz Cumhuriyet Yürüyüşünü büyük bir coşku ve özveri ile gerçekleştirdik. Cumhuriyet bu şehir için çok önemlidir. Çünkü Cumhuriyetimiz kurulurken Kurtuluş Savaşında gönüllü iki tane alay vermiş şehrin çocuklarıyız. Şehri dışında tek şehitliği olan il Giresun. Biz ki Cumhuriyet kurulurken atalarımız nasıl şehit olduysa bugün de bu Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz. Nüfusu 500 bin olan şehirlerde bile bu coşku yok. Cumhuriyet demek; kız ve erkek öğrencilerimizin beraber okuması demek, demokrasi demek, insan hakları demek, özgürlük demek. Biz bunlara sahip çıkacağız. Özgürlüğümüzü ve demokrasimizi hiçbir şeye değişmeyeceğiz” dedi.

Müslüman dünyasında tek demokratik ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Başkan Aksu konuşmasına şöyle devam etti:” Her türlü okuma şartları olan, üniversiteleri üst düzeyde olan ülke biziz. Biz İslam dünyasının örneğiyiz ve olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıktığımız sürece bu ülke asla yıkılmayacaktır. Hep beraber yıkılmasını önleyeceğiz ve ilelebet yaşaması için hep beraber olacağız. Bizi buluşturan şey, hangi siyasi görüş olursa olsun, ne düşünürsek düşünelim Cumhuriyet’in temelleridir. Bizler bir arada olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıktığı için bu şehri çok seviyoruz.”

Üniversite öğrencilerini zararlı yapılanmaları eline bırakmama uyarısı yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu konuşmasını şu uyarıyla noktaladı:

“ Bugün bizim birinci önceliğimiz üniversitede okuyan çocuklarımıza yurt temin etmektir. Devletin görevi TOKİ binaları yapmak değil öğrencilere yurt yapmaktır. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Öğrencilerimizi bu zararlı tarikatlardan ve cemaatlerden uzak tutarsak, Cumhuriyet ve bilimin ışığında ilerlersek bizim geçemeyeceğimiz hiçbir ülke yoktur. Gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Eğer sahip çıkmazsak birileri bizim çocuklarımıza sahip çıkar ve maalesef bu tür darbe girişimleri ülkemizde vuku bulur. Bayrağımıza, Vatanımıza, Cumhuriyetimize ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkacağız. Bizi birleştiren tek nokta budur. Cumhuriyet Bayramımızın 93. Yılı hepimize kutlu olsun. Sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik ile nice bayramlar diliyorum.”

Başkan Kerim Aksu tarafından ortaya konulan konuşma Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş tarafından uzun süre alkışlandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir