Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15496 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2016 - 01:00

24 Kasım Öğretmen Günü kutlandı.

Büyüt
Küçült
24 Kasım Öğretmen Günü

Sayın Valimiz Hasan Karahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Giresun Üniversitesinde yapılan Öğretmenler Günü Kutlama Programına katıldı.

24 Kasım Öğretmen Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde ilimizde ilk tören bugün saat 13:30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda devam etti.

Üniversitede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, görevine yeni başlayan ve emekliye ayrılan öğretmenler konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Programda bir konuşma yapan Vali Karahan, öğrencilerin öğretmenlerinin kıymetini bilmesi tavsiyesinde bulunarak, “Bugün burada iki tür insan var. Bir öğrenciler var, birde öğretmenler var. Bir zaman öğrencilik yapanlar ön sıralara oturmuşlar ama hâlihazırda öğrenciliğe devam edenlerde arka sıralarda oturanlar öğrencilik vakitlerinin tamamlanmasını bekliyorlar. Bizim inancımıza göre de ya ilim öğrenen olacaksın ya da öğreten. Onları seven, destekleyen, yardımcı olan olacaksın. Eğitimde tabi ki bir takım temel değerleri vereceğiz, milli kültürümüzü, milli örfümüzü, tarihimizi ve büyüklerimizi anlatacağız. İyi insan, iyi vatandaş olmasını öğreteceğiz. Ama toplumumuzun bu renkliliğini de kaybetmeyeceğiz. Tek tip insan istemiyoruz. Okullarda bu konularda öğretmenlerimizin, velilerimizin, okul idarecilerinin dikkatini çekiyoruz. Allah isteseydi hepimizi tek bir insan cinsinden yaratabilirdi. Çoklukta birliği göreceğiz.

Gördüğünüz gibi bizim toplumumuzda da her türlü insanımız var. Biz 79 milyon insanımızın çeşitliliği ile ama aynı hedefe, aynı gayeye, aynı ülkeye inanmaları ile bir milletiz, bir ülkeyiz. İnşallah bunu da bütün dünyaya, 15 Temmuz da gösterdiğimiz gibi bundan sonrada göstereceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin kıymetlerini bilsinler. Ama biz diyoruz ki sevgili gençler, gerçekten bugünlerinizin öğrencilik günlerinizin kıymetini bilin. Hatta bizim yine inancımıza göre öğretmen hakkı ana baba hakkından da önde gelir. Bunu da bu vesileyle hatırlatarak sözlerime son veriyorum, öğretmenler günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt öğretmenlere seslenerek, “Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve “yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme” felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından program, “Öğretmen” konulu halk röportajı, şiirler ve “Okulda Son Gün” konulu oratoryo ile devam etti.

Mesleğe yeni giren öğretmenlerin ant içmesinin ardından Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Öğretmeni Cihan Unat’ın verdiği solo konser büyük alkış aldı.

Programın sonunda yıl içinde emekliliğe ayrılarak Hizmet Şeref Belgesi almaya hak kazanan öğretmenlerin belgeleri ile çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri Sayın Valimiz Hasan Karahan, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr. Cevdet Coşkun tarafından verildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir