Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14034 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2017 - 14:13

İlimizde 504 Köy Yolu Ulaşıma Açık. 46 Köy Yolu Kapalı

Büyüt
Küçült
İlimizde 504 Köy Yolu Ulaşıma Açık. 46 Köy Yolu

İlimizde 26 Ocak Perşembe akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 449 köy yolundan 403 köy yolu ulaşıma açıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında kar temizleme çalışmaları aralıksız olarak devam ettiren İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, 29 Ocak Pazar günü saat 12.20 itibariyle 403 köy yolunu ulaşıma açarken kapalı olan 46 köy yolunun da ulaşıma açılması içen çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kapalı köy yollarını açmak için Giresun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 73 ekipten 67 ekibin aralıksız çalışması sonucunda 403 köy yolu ulaşıma açılırken 46 köy yolunun ulaşıma açılabilmesi için 33 ekip kar mücadelesi çalışmalarını sürdürüyor.

İlimiz genelinde 550 köyden 49 köy Karayolları ağında bulunurken 501 köy yolu İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı bulunmaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 2016-2017 kış sezonunda kapalı bulunan Bin 658 köy yolunda 21 bin 981 kilometre kar temizleme çalışması yapıldı.

İl Özel İdare yol ağında bulunan kapalı köy yollarının dağılımı ise şöyle; Bulancak’ta 1, Çamoluk’ta 1, Çanakçı ’da 1, Dereli ’de 11, Doğankent’te 4, Espiye’de 6, Eynesil’de 3 Görele’de 4, Keşap’ta 10, Piraziz’de 8, Yağlıdere’de 5 köy yolu olmak üzere toplam 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunmaktadır.

Meteorolojiden Yoğun Kar Yağışı Uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde bu akşamdan (29.01.2017) itibaren “yoğun kar yağışı bekleniyor” uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından 28 Ocak Cumartesi akşam saatlerinde yapılan uyarıda;

“Doğu Karadeniz illerimizde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kar yağışları etkili olmaya devam etmektedir. Bu yağışlı sistemin bugün akşam saatlerinden sonra bölgede etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Ancak yarın (29.01.2017 Pazar) akşamından itibaren yurdun kuzeydoğu kesimlerinin Kafkaslar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve zaman zaman yoğun olmak üzere kar yağışlarının 01 Şubat Çarşamba gününe kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerimizde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Kar yüksekliğinin kıyı kesimlerde 20-50 cm, bölgenin hemen iç kesimlerinde ise 50-100 cm yüksekliğe erişmesi tahmin edilmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesine) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

 

Yapılan uyarı ile 29 Ocak Pazar günü akşam saat 18.00’de başlayacağı tahmin edilen yoğun kar yağışının 1 Şubat Çarşamba günü akşam saat 18.00’e kadar etkili olması bekleniyor.

İlimizde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan uyarıda 2 Şubat Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi muhtemel olduğu belirtilen çığ düşme riskine karşı yetkililerin ve vatandaşların can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri alarak, dikkati olmaları gerekmektedir. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir