Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7892 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Aralık 2016 - 18:06

15 Temmuz Sürecinde İnsan Hakları ve Demokrasi Konferansı

Büyüt
Küçült
15 Temmuz Sürecinde İnsan Hakları ve Demokrasi
15 Temmuz Sürecinde İnsan Hakları ve Demokrasi Konferansı Düzenlendi

Sayın Valimiz Hasan Karahan, Valiliğimiz ve Giresun Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen “15 Temmuz Sürecinde Demokrasi ve İnsan Hakları” konulu konferansa katıldı.

10 Aralık İnsan Haftası etkinlikleri kapsamında 9 Aralık Cuma Günü saat 14.30’da, Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Vali Karahan, 1948’ de kabul edilen insan hakları bildirgesiyle 10 Aralık’ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirterek, “ Bizde, ilimizde bu kutlamayı rutin olarak her yıl gerçekleştiriyorduk. Ancak 15 Temmuz’un yaşanmasıyla birlikte iki olayı birleştirerek, insan hakları gününün kutlamasını, 15 Temmuz’un ayrıca bu açıdan değerlendirilmesini, hem olayı yaşayanlardan hem de bu işin ustası hocamızdan dinlemek üzere böyle bir konferans ve seminer düzenlemiş olduk. Hayırlı olsun. Arkadaşlarımız bu öneriyle bize geldikleri zaman acaba ikisini nasıl bağdaştırırız diye düşündük. Ama neticede 15 Temmuz’da insanımızın en temel hakkı olan yaşama ve özgürlük, seçme ve seçilme hakkı elinde alınacağı bir gece yaşanıyordu. Eğer başarılı olsaydı pek çok insanın aramızda bugün yeri yoktu.  Özgür idaremizle seçtiğimiz bir hükümette alaşağı edilecekti. Dolayısıyla işin bu yönünde bir anlamda insan haklarının en esaslı unsurları olduğunu düşünerek böyle bir birlikteliği değerlendirelim diye düşündük. Dediğim gibi hem olayı yaşayan iki canlı şahidimiz, hem de bu işin teorisini yapan hocamız inşallah bizlere bu konuda aydınlatıcı bilgiler verecekler. 15 Temmuz’la ilgili söylenecek çok şey var ama biz biliyoruz ki artık 15 Temmuz milli hafızamızda yer aldı. 15 Temmuz tarihi bir gün olarak artık unutulmaz bir gün. Tarihimizde bazen böyle kötü olaylar yaşıyoruz ama 15 Temmuzun farkı, milletimiz milli iradesine sahip çıktı. En önemli  unsur buydu. Milletimiz "Hâkimiyet Milletindir" sözüyle yola çıktı. Bu hâkimiyetimizi tepeden inme gayrı meşru yollarla ele geçirilmesine müsaade etmeyeceğiz dedi. Bunu da şehitleriyle, gazileriyle ve milli direnişle bir kez daha hem bu kalkışma sevdalılarına hem de bütün cihana gösterdi. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık afiyet diliyorum. İnşallah bir daha böyle günler yaşanmaz temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Program, 15 Temmuz Gazilerimizden Giresunlu hemşehrimiz Sabri Ünal ile Opr. Dr. Sezai Çelik’in sunumlarının ardından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Adnan Küçük'ün “15 Temmuz Sürecinde İnsan Hakları ve Demokrasi” konulu konferansıyla devam etti.

Konferans sonunda Vali Karahan, katılımlarından dolayı 15 Temmuz Gazileri Sabri Ünal ile Opr. Dr. Sezai Çelik ile Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Adnan Küçük’e plaket verdi.

Program, “İnsan Hakları” günü dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Konferansa Vali Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik ve Barış Demirtaş, davetliler ve öğrenciler katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir