Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10222 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2017 - 10:12

Sabri Öztürk; Kuzalan Giresun Turizminin Lokomotifi Olacak

Büyüt
Küçült
Sabri Öztürk Kuzalan Giresun Turizminin Lokomotifi

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “ Kuzalan Tabiat Parkı’nın  tesisleşmenin tamamlanmasıyla Giresun’un turizmde lokomotifi olacağını söyledi.

Ak Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk ile Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ak Parti İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, Karayolları Bölge Müdürü ve Belediye Başkanlarıyla KuzalanTabiat Parkında incelemelerde bulundu.

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, günümüzde giderek deniz turizminden ziyade doğa turizmine ve kültürel zenginlikleri keşfetmeye yönelik bir alana doğru kaydığını belirterek, bu anlamda Giresun’un tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla Karadeniz Bölgesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

“Karadenizinbir çokbilinen yeri artık yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarına cevap veremez olmuş, insanlar yeni yeni keşfedilmemiş yerleri aramaktadır. İlimizde yaptığımız turizme yönelik yatırımlarla Giresunumuz her geçen gün daha çok ilgi çekiyor daha çok yerli ve yabancı ilimize geliyor” diyen Sabri Öztürk, Kuzalan Şelalesi ve Mavigöl’ün son dönemlerde Giresun’un en ilgi çeken turistik yerlerinden biri olduğunu ve İl Başkanlığı döneminde bizzat takip ederek kendisinin de doğup büyüdüğüyörede bulunan Şelalenin, tabiat parkı ilan edilmesinde büyük gayret gösterdiğini hatırlattı.

“Kuzalan Tabiat Parkı Türkiye’de değil Avrupa’da bile eşi benzeri olmayan güzellikte bir yer. Çünkü orman içi travertenler üzerinde akan yaklaşık 1800 metrelik parkura sahip,su kaynağı ve şelalesi ile benzersiz güzelliğe sahip. Kendine has özellikleri ile Avrupa’da da tektir” diyen Sabri Öztürk, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Parklar İl Müdürlüğüve diğer ilgili kuruluşlar eliyle yapılan tanıtımlar sonucu şu anda her gün yerli yabancı turistler yoğun şekilde ziyaret ettiği ve bu sayının giderek arttığı bir yer haline gelmeye başladığını altını çizdi.

Sabri Öztürk sözlerini,  “İnşallah inanıyorum ki burayı yeterince koruduğumuzda ve tanıtımı yaptığımızda ayrıca diğer tesisler de tamamlandığında burası Giresun turizminin lokomotifi olacaktır. Ayrıca Kuzalan Tabiat Parkının devamındaki mavi göl bir tabiat harikasıdır. Pınarlar Köyümüzde bulunan Mavi Göl, oradan çıkan maden sularının Göksu Nehri’nde oluşturduğu travertenler sayesinde de mavi bir renk almaktadır. Halk arasında Göğ( k ) Su denilen bu mevkide sular adeta turkuvaz renginde, nazlı nazlı akmaktadır. İnşallah Mavin Gölün de gerek yürüyüş yolları gerek otopark sorunun çözülmesi için hem karayolları hem de milli parklar nezdinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hatta buranın da Kuzalan Tabiat Parkı alanı içerisine alınması için çalışmalar sürmektedir. Hemşerilerimizden tek ricamız Kuzalan Tabiat Parkımıza sahip çıkmaları. Buraların güzelliğini kirletmeden koruyalım. Bu bölgenin kalkınmasında emeği geçenlere ve Giresunumuzun diğer turizm yatırımlarında katkısı bulunanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadeleriyle sonlandırdı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir