Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8963 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2017 - 10:58

1 Mayıs olaysız bir şekilde tamamlandı

Büyüt
Küçült
1 Mayıs olaysız bir şekilde

1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Debboy’da toplanan 1 Mayıs korteji Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması, Atatürk Meydanı’nda yapılan konuşmaların ardından

‘İşçi Bayramı’ olarak adlandırılan bugünde özel sektördeki işçilerin değil de, devlet memurlarının izin yapması dikkat çekti. Her sene yaşanan bu durum; ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ düşüncesiyle ne derece örtüştüğü kamuoyunda işçi hakları konusunda tartışılan en önemli sorun olarak öne çıkıyor.

Konu hakkında konuştuğumuz vatandaşlar; “Özel sektörde çalışan, sosyal haklar konusunda büyük sıkıntılar çeken, iş güvenliği konusunda mağduriyet yaşayan, gerçek manada alın teri döken, çoluk çocuğuna ekmek parası götürmek için beden gücüyle mücadele edenemekçiler olan özel sektörde çalışan işçilerin değil de; klimalı ofislerinde, tüm sosyal haklarını kazanmış, ellerine bir kere olsun somun anahtarı, tornavida, çekiç ya da kerpeten almamış devlet memurlarının ‘İşçi Bayramı’nı bu kadar coşkuyla kutlamaları ve tam gün izin yapmaları bizlerin dikkatini çekmektedir.

Tabii ki devlet memurları da ‘İşçi Bayramı’nı kutlasın. Biz buna karşı değiliz ama ‘İşçi Bayramı’nı kutlamayı daha fazla hak ettiğini düşündüğümüz emekçi işçilerin kendi bayramlarını kutlayamaması ve izin yapamaması bizleri üzmektedir. Yani sosyal haklar ve tam gün izinler sadece devlet memurlarının hakkı değildir. Özel sektörde çalışan işçilerin de sosyal haklarının bir an önce verilmesi gerekmektedir. Bu sayede çalışma hayatında adalet ve barış sağlanmış olur.” dediler.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir